AcasăOldMiron Cozma urmeaza sa fie audiat joi in dosarul Mineriadei

Miron Cozma urmeaza sa fie audiat joi in dosarul Mineriadei

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului urmeaza sa mearga la randul sau in fata procurorilor, insa joi, pentru audieri in dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Dupa cu au mentionat, de altfel, procurorii, in continuarea cercetarilor care se fac in privinta evenimentelor din Capitala, din urma cu 25 de ani, mai multe persoane urmeaza sa fie audiate in dosarul redeschis in primavara. In timp ce seful statului de la acea data, Ion Iliescu, dar si fostul director al Serviciului Roman de Informatii, Virgil Magureanu, au fost audiati in prima parte a zilei de miercuri, in cursul zilei urmatoare si Miron Cozma urmeaza sa ajunga la Parchet.

De altfel, Cozma insusi a precizat, intr-o interventie telefonica la postul B1TV, faptul ca a fost citat – telefonic- pentru a se prezenta la audieri, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de casatie si Justitie (PICCJ), in cauza menita sa scoata la lumina circumstantele exacte in care s-au desfasurat sangeroasele evenimente de pe strazile Capitalei, din intervalul 13-15 iunie 1990.

Va amintim si faptul ca, dupa ce s-au prezentat la PICCJ, televiziunile de stiri au anuntat ca atat Magureanu, cat si Iliescu au fost pusi sub urmarire penala, fiind suspectati de infractiuni contra umanitatii.

sursa foto: Facebook/Miron Cozma

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger