AcasăOldMiron Cozma, la Parchet in dosarul Mineriadei din iunie '90

Miron Cozma, la Parchet in dosarul Mineriadei din iunie ’90

Fostul lider al minerilor a venit, la randul sau, la Parchetul General, joi la pranz, fiind citat de procurorii care se ocupa de dosarul in care se ancheteaza evenimentele din iunie 1990.

Inainte de a pleca de la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Cozma a declarat ca i s-a comunicat ca e suspect in aceasta cauza – in care se stie ca inca de miercuri procurorii au anuntat ca au fost extinse cercetarile pentru infractiuni impotriva umanitatii – dar ca el nu a lovit pe nimeni, sustinand, in schimb, ca el a fost agresat. „Am luat bataie in fata primariei si eu si primarul (…) eu am fost lovit”, a afirmat acesta.

Nu in ultimul rand, intrebat cine ar fi de vina pentru evenimentele din acea perioada, Cozma a insistat ca in acel caz „a fost un grup organizat”, dar ca nu e de acord sa se puna „o anatema pe 63.000 de mineri”, cati erau, in acel an, in Valea Jiului. „Daca au venit -aceia sa raspunda – au venit condusi (…) de autoritatile conduse de Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu si coloneii din Servicii, care chiar in iunie ’90 au fost acolo”, a adaugat Cozma.

Cat priveste ancheta in dosarul privind evenimentele din 13-15 iunie 1990, Cozma a explicat ca marti urmeaza sa revina la PICCJ, insotit de aparatorul sau legal, pentru a da o declaratie. „N-am cum sa va spun acum date din ancheta, urmeaza ca, pe parcurs, daca apar elemente noi, sa vi le transmit”, a lamurit fostul lider al minerilor din Valea Jiului.

sursa foto: facebook/Miron Cozma

284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger