AcasăOldMinistrul Culturii, noi precizari despre achizitia "Cuminteniei pamantului". Care e data limita...

Ministrul Culturii, noi precizari despre achizitia „Cuminteniei pamantului”. Care e data limita pentru strangerea sumei!

Cele 5 milioane de euro din totalul de 11 milioane pe care statul roman s-a angajat sa le plateasca proprietarilor sculpturii, pentru ca lucrarea sa ajunga din nou in patrimoniul Romaniei, ar urma sa fie stransi – mai precis prin donatii -pana la finele lunii septembrie, urmand ca intreaga suma sa fie platita pana pe 31 octombrie, din cate a anuntat joi ministrul Culturii.

sursa foto: Facebook/Vlad Alexandrescu

Dupa ce seara trecuta anuntase ca s-a ajuns la un acord cu actualii proprietari ai lucrarii realizate de Brancusi, in 1907,in privinta platii unei sume de 11 milioane de euro pentru „Cumintenia pamantului”, dar si a faptului ca o parte din bani va fi platita de Guvern, respectiv 5 milioane de euro, restul de 6 milioane urmand sa fie stransi de Ministerul Culturii printr-o procedura de subscriptie publica nationala, ministrul Alexandrescu a oferit cateva detalii in plus, de aceasta data intr-o conferinta de presa.

Desi se cunoaste data limita, nu se stie inca exact cand anume va incepe aceasta campanie de subscriptie publica. Chiar si asa, ministrul a dat de inteles ca e optimist in privinta felului cum vor evolua lucrurile in privinta acestui proiect. „Sunt convins ca banii se vor strange, in timpul pe care l-am alocat, adica pana la 30 septembrie”, a precizat Vlad Alexandrescu, ministrul explicand si faptul ca, dupa ce va fi achizionata, lucrarea va fi expusa intr-unul dintre muzeele nationale ale Romaniei. „Permanent”, a sublinat oficialul guvernamental.

„Proprietarii „Cuminteniei Pamantului”, lucrarea lui Constantin Brancusi, au acceptat oferta de achizitie propusa de comisia de negociere mandatata de Guvernul Romaniei pe care am condus-o, in valoare de 11 milioane de euro”, anunta ministrul, seara trecuta, pe contul sau de Facebook.

101 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger