AcasăOldMii de autovehicule in centrul Capitalei, la protestul transportatorilor – nervi si...

Mii de autovehicule in centrul Capitalei, la protestul transportatorilor – nervi si restrictii de circulatie

(captura B 1 TV)

Locuitorii Capitalei ar trebui sa se inarmeze cu multa rabdare, cel putin in cazul in care nu au iesit deja din casa, deci nu au constatat cu ochii lor ca traficul in Bucuresti e foarte ingreunat, ca urmare a protestului transportatorilor nemultumiti de cresterea asigurarilor RCA. Organizatorii se asteapta ca la manifestarea pe patru sau mai multe roti sa se adune in jur de 7.000 de mijloace de transport. Ca urmare, Piata Victoriei e blocata.

(captura B 1 TV)

Autoturisme de taxi, camioane si chiar TIR-uri in drum spre sau deja ajunse in Piata Victoriei, claxoane si nervi intinsi la maximum pentru oamenii care trebuie sa ajunga la lucru in zona din centrul Capitalei, dar nu numai. Acest amanunt se aplica avand in vedere ca in Bucuresti, in prima parte a zilei de joi, se aplica o serie de restrictii de circulatie ce implica faptul ca unele zone vor fi inchise traficului iar altele, pe cale de consecinta, mai aglomerate.

Protestatarii au in plan sa ajunga, asadar, in Piata Victoriei, in zona din fata sediului Guvernului. Demersul lor a inceput, teoretic, de cateva minute, respectiv de la ora 9.30 si pana spre dupa-amiaza, la ora 15.

Asadar, e bine ca soferii sa aiba in vedere anuntul facut de catre reprezentantii Brigazii Rutiere a Capitalei, in privinta restrictiilor de circulatie valabile pana la ora 17:

– pentru manifestatia publica, din Piata Victoriei, incepand cu ora 05.00, se va restrictiona traficul rutier, pe Sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf, pana la Piata Victoriei, respectiv Sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf, pana la Piata Presei Libere (Zona Centrala – Mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor), permitandu-se, permanent, circulatia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;

– incepand cu ora 05.00, circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata, prin asigurarea traficului rutier, pe doua benzi de circulatie pe sens, intre Bd. Aviatorilor si Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascar Catargiu, asigurandu-se circulatia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzesti si Bd. Lascar Catargiu.

Conducatorii auo au la dispozitie urmatoarele rute alternative:

– Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogarii-DN1;

– Bd. Ion Mihalache – Bd. Maresal Averescu – Bd. Marasti –  Piata Montreal – DN1 .

Cat despre bucurestenii care folosesc transportul in comun de suprafata, e bine sa stie ca si aici sunt restrictii in cazul mijloacelor cu rute pe Sos. Kiseleff intre Piata Victoriei si Arcul de Triumf. Din cate anunta RATB, autobuzele liniei 300 vor functiona pe traseul de baza intre terminalul „Nicolae Balcescu” si intersectia Bd. Lascar Catargiu/Bd. Gheorghe Manu, apoi pe un traseu modificat in ambele sensuri pe Bd. Gheorghe Manu, Str. Occidentului, Str. Buzesti, Bd. Ion Mihalache, urmand apoi traseul obisnuit, in timp ce linia 381 va functiona pe un traseu scurtat, intre Piata Resita si Piata Romana.

De asemenea, autobuzele liniei 783, care merg spre Piata Unirii vor avea parcursul modificat, de la „Piata Arcul de Triumf” pe Bd. C-tin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piata Victoriei, Bd. Lascar Catargiu, apoi traseul de baza, cu mentiunea ca pe sensul opus, cel catre Aeroportul Otopeni, circulatia autobuzelor se va desfasura normal.

In tot acest timp, metroul circula normal, fiind, de altfel, alternativa de transport pe care cei mai multi locuitori ai Capitalei au folosit-o, joi dimineata, pentru a ajunge la lucru, in zona centrala.

Protestul este organizat de mai multe asociatii ale transportatorilor, nemultumite de cresterea RCA-ului. Este vorba despre Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania, Federatia Operatorilor Romani de Transport, Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002, Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale, Asociatia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti si Asociatia Operatorilor de Transport Rutier A.P.U.L.U.M.

author avatar
Cristina Stefan
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger