AcasăOldMARSUL SOLIDARITATII, la Paris: Liderii lumii, primiti de presedintele francez, la Palatul...

MARSUL SOLIDARITATII, la Paris: Liderii lumii, primiti de presedintele francez, la Palatul Elysee

UPDATE: Liderii lumii s-au alaturat „Marsului Solidaritarii”, mergand pe un traseu simbolic, prin centrul capitalei franceze. Pe intreg parcursul manifestarii, Hollande, Merkel, dar si alti inalti demnitari au salutat multimea aflata la ferestre, ori pe marginea arterelor pe care au trecut sefii de state si de guverne care au raspuns invitatiei de a participa la eveniment. De altfel, conform estimarilor date publicitatii de presa locala, la manifestare au asistat peste un milion de oameni.

Dupa mai multe zeci de minute, liderii politici si demnitarii straini care au participant la evenimentul de la Paris s-au retras la Palatul Elysee.

sursa foto: captura video france24.com

UPDATE: Si seful statului roman s-a alaturat marsului de la Paris. De altfel, potrivit purtatorului de cuvant ale Presedintiei, dupa ce a fost primit de catre presedintele Hollande, inainte de inceputul acestui mars, Klaus Iohannis s-a intalnit cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, dar si cu cancelarul Merkel si cu alti reprezentanti ai statelor europene prezenti la manifestare.

De altfel, in moemntul in care l-a intampinat, la intrarea in sediul Presedintiei franceze, Hollande si Iohannis au schimbat cateva cuvinte. „Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a fost intampinat la Palatul Elysee de catre presedintele Frantei, Francois Hollande, care i-a multumit in mod special pentru solidaritatea manifestata in primele ore dupa atentatul din 7 ianuarie si pentru raspunsul prompt la invitatia de a participa la marsul de astazi de la Paris. Presedintele Romaniei l-a asigurat pe presedintele Frantei de sprijinul si fraternitatea poporului roman”, noteaza Tatiana Niculescu Bran pe contul ei de Facebook.

 

Angela Merkel, David Cameron, Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, precum si alti inalti oficiali-sefi de state si de guvern din Europa si lumea intreaga – au ajuns deja in capitala Frantei, fiind primiti, duminica la amiaza, de catre liderul de la Palatul Elusee, Francois Hollande. Cu totii vor participa la „Marsul solidaritatii”, eveniment ce se anunta unul istoric.

sursa foto: twitter.com/fhollande

Presedintele francez, Francios Hollande, i-a intampinat personal, pe treptele Palatului Elysee, pe inaltii demnitari locali, dar si straini, care au venit la Paris, pentru a participa la „Marsul solidaritatii”. Printre ei cancelarul german, Angela Merkel, premierul britanic, David Cameron, dar si presedintele roman, Klaus Iohannis, si fostul lider francez, Nicolas Sarkozy. Dupa cum e lesne de inteles, la acest moment, in capitala Frantei, nivelul de securitate este unul maxim, mii de oameni ai legii asigurandu-se ca evenimentul se desfasoara fara incidente.

La marsul ce vrea a arata sustinerea tuturor – lideri politici, dar si oameni simpli- in lupta contra terorismului, dar si un omagiu in memoria victimelor atacurilor care au indoliat Franta, are loc la doar cateva zile de la masacrul din redactia saptamanalului satiric „Charlie Hebdo”, atac in urma caruia au pierit, miercuri, 12 oameni. Din nefericire, sirul violentelor din Franta nu s-a oprit la acel moment, alti patru oameni gasindu-si sfarsitul in urma unui incident violent pus la cale de un barbat care a luat cu asalt un magazin. Din nefericire, bilantul negru al atacurilor comise de cei trei jihadisti a ajuns la 17 morti.

sursa foto: captura video france24.com

La manifestarea de la sfarsitul acestei saptamani -una aflata sub semnul groazei, nu doar pentru Paris si intreaga Franta, dar si pentru lumea intreaga – se asteapta sa ia parte zeci de lideri politici din lumea intreaga, dar si sute de mii de oameni simpli. „Marsul solidaritatii” urmeaza sa inceapa la ora 16, ora Romaniei. La acest moment in centrul capitalei franceze s-au adunat deja cateva mii de oameni.

IMAGINI LIVE AICI [youtube]BFwedk4dBCc[/youtube]

sursa foto: captura video france24.com
author avatar
Cristina Stefan
545 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger