AcasăOldMaica Tereza va fi sanctificata peste doar cateva luni

Maica Tereza va fi sanctificata peste doar cateva luni

In mai putin de sase luni, una dintre cele mai cunoscute figuri ale omenirii, cand vine vorba despre milostenie si lupta intru ajutorarea semenilor cu probleme, indeosebi a celor din Calcuta- India, Maica Tereza, va fi sanctificata.

Fosta calugarita – laureata a Nobelului pentru Pace- va intra, asadar, in toamna acestui an, in randul sfintilor Bisericii Catolice. Anuntul a venit, marti, chiar de la Vatican, la finele unei intruniri care a avut loc in aceasta dimineata, in privinta unor canonizari vizand numele a cinci slujitori ai Bisericii Catolice.

Ceremonia va avea loc pe 4 septembrie, in ajunul comemorarii a 19 de ani de la trecerea sa la Domnul. Maica Tereza avea 87 de ai cand a plecat dintre cei vii.

Trebuie spus ca un prim pas in vederea declararii sale in randul sfintilor a fost facut chiar de catre Papa Ioan Paul al II-lea, care a fost cel dintai Suveran Pontif care a recunoscut o minune atribuita Maicii. Se intampla in 2003, la cinci ani de la moartea calugaritei al carui nume este cunoscut in lumea intreaga a fost beatificata.

Cel de-al doilea pas – dintre cele imperios necesare acestui proces de sanctificare – a fost facut de catre actualul conducator al Bisericii Catolice, Papa Francisc, in decembrie anul trecut. Daca in primul caz Maicii i-a fost atribuita vindecarea unei femei, prin plasarea unei fotografii a calugaritei in zona abdominala, unde avea o tumora, in acest ultim caz se vorbeste despre ajutorul acordat, in 2008, unui barbat diagnosticat cu multiple tumori cerebrale.

[youtube]qeIfnRR3Fpo[/youtube]

sursa foto: captura Youtube

author avatar
Cristina Stefan
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger