AcasăOldMai multi romani, evacuati din Yemen in ultimele doua zile

Mai multi romani, evacuati din Yemen in ultimele doua zile

Nu mai putin de cinci romani au fost evacuati, in ultimele doua zile, din Yemen, precizeaza, duminica, reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe. Masura a fost luata pe fondul conflictului care macina, in ultima perioada, acest stat.

La finele acestei saptamani s-a reusit evacuarea a cinci romani, precum si a altor doi membri ai familiilor acestora, anunta reprezentantii ministerului condus de catre Bogdan Aurescu. Mai precis, este vorba despre un conational care a parasit Yemenul in cursul ultimei zile a saptamanii, in conditiile in care, sambata, facusera acelasi lucru alti patru romani. In total, in ultimele doua zilei au reusit sa plece de pe teritoriul statului macinat de conflict nu mai putin de sapte persoane, informeaza MAE.

Acestia se adauga altor zeci de romani aflati la munca in aceasta tara si care au fost scosi, cu ajutorul autoritatilor, de pe teritoriul Republicii Yemen, in ultimele saptamani, mai precis „celor 3 cetateni romani, angajati ai unei companii care activa pe plan local, care au fost evacuati  la data de 30 martie 2015 de o fregata chinezeasca, cu destinatia Djibouti, fiind ulterior repatriati, precum si celor 14 cetateni romani, specialisti ai unei companii romanesti, care desfasura activitati de munca in Yemen, finalizarea procedurii de repatriere avand loc in seara zilei de 25 martie 2015, se mentioneaza in comunicatul ministerului de Externe.

Va amintim ca MAE anuntase, deja, de la sfarsitul lunii trecute, ca, in cazul Republicii Yemen, „exista o alerta de calatorie, cu nivelul cel mai ridicat: ‘Pericol major – parasiti imediat zona sau tara'”.

sursa foto: commons.wikimedia.org

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger