AcasăOldMai multi elevi dintr-o localitate galateana au ajuns de la scoala direct...

Mai multi elevi dintr-o localitate galateana au ajuns de la scoala direct la spital

O noua situatie nedorita in care sunt implicati copii, de aceasta data in judetul Galati. O parte dintre elevii unei scoli generale din localitatea Pechea au fost dusi din clase, la spital. Totul dupa ce au baut lapte la scoala.

Copiii au intre 11 si 14 ani si invata la scoala din comuna galateana. In cursul dupa-amiezii trecute, scolarii au inceput sa se simta rau, dupa ce au consumat lapte oferit la scoala, prin deja cunoscutul program ‘cornul si laptele’. Ceva nu a fost insa in regula, pentru ca 19 elevi au inceput sa se planga de greata si dureri de stomac –simptome ale toxiinfectiei alimentare, astfel ca in ajutorul lor au fost chemati medicii. „S-au intoxicat cu laptele pe care il primesc gratuit la scoli”, a precizat insusi edilul din Pechea, intr-o interventie telefonica in direct, la B 1 TV, primarul explicand ca laptele era in termen -mentiunea de pe cutie fiind 22 august, si tinut in frigider, in ‘conditii optime’ in unitatea scolara. „Vorbim de un lot care, probabil, a fost cu probleme”, a adaugat Mancila.

17 dintre acesti elevi sunt acum internati la Spitalul de Copii din Galati, cu diagnosticul amintit, starea lor fiind stabila. In tot timpul in care copiii sunt in atentia medicilor, autoritatile locale se ocupa de investigatia demarata ca urmare a aparitiei imbolnavirilor, pentru a elucida ce anume a declansat problema. „Cutiile cu lapte abia fusesera aduse in scoala, se afla in termenul de garantie-expira in august 2016 -si au fost depozitate corespunzator in scoala”, a declarat inspectorul scolar general Mioara Enache, citata de antena3.ro.

86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger