AcasăOldMagistratii brasoveni au decis: Remus Truica, arest la domiciliu/Dan Andronic, sub control...

Magistratii brasoveni au decis: Remus Truica, arest la domiciliu/Dan Andronic, sub control judiciar

Niciuna dintre cele cinci persoane pentru care procurorii au propus, ulterior retinerii pentru 24 de ore, o astfel de masura preventiva, in dosarul „Ferma Baneasa”, nu va ajunge in arest preventiv.

Dupa doua amanari, magistratii brasoveni au anuntat, vineri in jurul orei 16, decizia in privinta solicitarilor procurorilor anticoruptie in cazul celor cinci persoane cercetate in dosarul „Ferma Baneasa”, acuzati pentru care DNA ceruse arestarea preventiva pentru 30 de zile.

Astfel, magistratii de la Curtea de Apel Brasov au dispus ca omul de afaceri Remus Truica sa fie plasat in arest la domiciliu, asemenea avocatului Rosu, in timp ce consultantul politic Dan Andronic si celelalte doua persoane vizate de ancheta sa fie plasate sub control judiciar, pentru o perioada de 60 de zile.

Decizia pronuntata vineri de catre magistratii Curtii de Apel Brasov este una executorie, insa nu definitiva si poate fi contestata atat de persoanele acuzate in dosar, cat si de catre procurorii anticoruptie.

Dan Andronic

Va amintim ca DNA il acuza pe afaceristul Truica de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, spalare a banilor, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave dare de mita,  in timp ce avocatul Robert Rosu este cercetat de procurori pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, complicitate la spalarea banilor si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave.

De asemenea, in aceeasi cauza sunt cercetati si consultantul politic si jurnalistul Dan Andronic, pentru constituirea unui grup infractional organizat, in forma aderarii si complicitate la trafic de influenta, precum si Marius Marcovici, fostul consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, constituirea unui grup infractional organizat,  acuzat de complicitate la trafic de influenta si spalarea banilor, precum si Lucian Mateescu, directorul general al Impact, acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, in forma aderarii si complicitate la trafic de influenta.

Procurorii sustin ca „incepand cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truica Remus, Rosu Robert Mihaita si alte persoane au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de o persoana interesata, prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autoritatilor/institutiilor detinatoare a acestor proprietati, instigarea si complicitatea la savarsirea, de catre aceste persoane, a infractiunii de abuz in serviciu, prin punerea la dispozitie si semnarea inscrisurilor necesare, traficarea influentei reale asupra functionarilor publici. Inculpatii Andronic Dan, Marcovici Marius Andrei si Mateescu Lucian au aderat la grupul infractional: primii doi in anul 2007, ultimul in anul 2011”.

Mai mult, DNA mentioneaza ca „rolul inculpatului Truica Remus in cadrul grupului a fost esential, in sensul ca persoana, reputatia si sustinerile acestuia au fost determinante in convingerea persoanei interesate pentru cumpararea influentei. Pe de alta parte, inculpatul Truica Remus a prezentat „afacerea” celorlalti membri ai grupului, hotarand impreuna cu acestia sa se implice in realizarea demersului infractional, singura cale in obtinerea bunurilor pe care persoana interesata le revendica in mod nelegal”.

195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger