AcasăOldMagistratii au hotarat: Vicele CJ Prahova, arestat preventiv

Magistratii au hotarat: Vicele CJ Prahova, arestat preventiv

Retinut in cursul dupa-amiezii trecute, dupa ce a fost audiat cateva ore la DNA Ploiesti, Radu Liviu Ionescu a ajuns miercuri in fata magistratilor prahoveni, cu propunere de arestare preventiva.

Analizand argumentele procurorilor anticoruptie, judecatorii au decis ca se impune masura arestarii preventive, pentru 30 de zile, a vicepresedintelui Consiliului Judetean Prahova, pe care DNA il acuza de luare de mita, decizia in acest sens fiind luata, miercuri, de catre magistratii de la Tribunalul Prahova, din cate anunta TVR.

Astfel ca Radu Ionescu va fi dus de la instanta in arest. Masura nu este insa, una definitiva, drept urmare poate fi contestata.

Ulterior retinerii lui Ionescu, procurorii anuntau ca „in cursul lunii noiembrie 2006, inculpatul Ionescu Cezar Liviu Radu, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, a pretins si primit de la un om de afaceri (denuntator in cauza) un autoturism marca Volkswagen Golf, in valoare de 22.347 euro, in scopul de a sprijini societatea acestuia din urma referitor la derularea unor contracte de lucrari incheiate cu Consiliul Judetean Prahova si efectuarea la timp a platilor aferente”, dar si ca masina respectiva ar fi fost primita „prin intermediul unei alte firme care, in perioada 22.12.2006 – 11.05.2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, in baza unui contract fictiv incheiat intre cele doua societati”.

sursa foto: observatorulph.ro

128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger