AcasăOldMAE: Sunt 19 romani in Nepal. "Se afla in afara oricarui pericol"

MAE: Sunt 19 romani in Nepal. „Se afla in afara oricarui pericol”

(sursa foto: mae.ro)

Noi vesti de natura sa ii linisteasca pe membrii familiilor, dar si pe apropiatii si cunoscutii romanilor aflati in Nepal, stat zguduit de cutremurul de 7.8 grade pe Richter, produs sambata, si urmat de zeci de replici, unele puternice.

(sursa foto: mae.ro)

Reprezentantii Ministerului de Externe au anuntat date actualizate despre situatia romanilor care se gasesc in acest stat. Din informatiile intrate in posesia reprezentantilor MAE pana duminica la ora 11, in Nepal sunt 19 romani, nu doar 10, cum se stia in cursul zilei precedente.

Iar despre starea lor, vestile sunt cat se poate de bune. „Au fost identificati 19 cetateni romani, care au fost contactati si se afla in afara oricarui pericol”, precizeaza oficialii Ministerului condus de Bogdan Aurescu, adaugand, in comunicatul remis presei, ca „pana la acest moment misiunea diplomatica nu a primit nicio confirmare oficiala referitoare la existenta vreunui cetatean roman, printre victime”.

E important de precizat, totodata, ca MAE, prin intermediul ambasadei romanesti in capitala Indiei, New Dehli, dar si al Consulatului Onorific al Romaniei in Nepal, continua sa intreprinda eforturi pentru aflatea unor informatii noi cu privire la prezenta si situatia romanilor aflati in statul grav afectat de dezasturl natural.

Va amintim ca, dupa ce sambata s-a produs seismul de 7.8 grade pe Richter au avut loc numeroase replici, iar in aceasta dimineata, in zona capitalei Kathmandu s-a inregistrat o replica de 6.7 grade pe Richter. Un bilant recent ararat ca numarul deceselor, dupa miscarea telurica devastatoare, s-ar apropia de 2.000.

author avatar
Cristina Stefan
73 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger