AcasăOldMAE: O studenta romanca, printre victimele accidentului de autocar din Spania

MAE: O studenta romanca, printre victimele accidentului de autocar din Spania

(foto: wikipedia)

Din pacate, ziua de luni incepe cu o noua informatie trista in privinta accidentului de autocar care a avut loc deunazi, pe o sosea din Spania.

(foto: wikipedia)

UPDATE: Tanara care a pierit in cumplitul accident rutier din Catalonia avea 23 de ani si era studenta im primul an la Master, la Facultatea de Geografie si Geologie. Se numea Veronica si era o fata frumoasa, zambitoare si pasionata de studiu.

De altfel, odata ce s-a aflat despre sfarsitul ei brusc, reprezentantii Universitatii iesene au postat un mesaj prin care isi exprima regretul fata de moartea prematura a studentei. „Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi anunta cu profunda indurerare ca una dintre studentele sale si-a pierdut viata in accidentul de autocar ce a avut loc duminica, 20 martie 2016, in apropierea localitatii Freginals, provincia Tarragona din Spania. Studenta avea 23 de ani, era in anul I, la studii de master, la Facultatea de Geografie si Geologie si, din luna februarie 2016,  urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona. Din respect pentru familie, nu putem face cunoscut numele studentei. Universitatea transmite condoleante familiei indurerate, colegilor si prietenilor”, transmit reprezentantii Universitatii, pe site-ul unitatii de invatamant superior.

–––

Daca duminica aflam ca sunt 14 morti in urma impactului rutier violent, ulterior bilantul negru fiind revizuit la 13, in cursul acestei dimineti, din directia Ministerului de Externe, prin intermediul unui scurt mesaj postat pe o retea de socializare, aflam ca printre persoanele care au pierit in acest accident se numara si o romanca.

Momentan nu se cunosc detalii despre tanara care a decedat in acest cumplit accident in care a fost implicat un autocar plin cu studenti Erasmus. „Exprimam profundul regret pt.victimele accidentului de autocar din #Spania, printre care si o studenta romanca.Sincere condoleante familiei”, suna mesajul postat in urma cu aproximativ o ora pe contul oficial de Twitter al MAE.

Totodata, intr-un alt astfel de mesaj, reprezentantii ministeurlui condus de Lazar Comanescu le transmit si urari insanatosire grabnica ranitilor, zeci la numar.

Cauzele producerii accidentului de duminica dimineata nu sunt inca stiute. Autocarul s-a lovit de o masina, inainte de a iesi in decor. Studentii aflati la bord se intorceau de la Valencia la Barcelona, dupa ce participasera la un festival, din cate nota presa locala.

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger