AcasăOldLIVE VIDEO de la PARADA MILITARA. Mii de militari, dar si avioane...

LIVE VIDEO de la PARADA MILITARA. Mii de militari, dar si avioane F-16, la Arcul de Triumf

Copilasi simpatici si curiosi, urcati pe umerii parintilor sau al bunicilor, cat sa vada mai bine, dar si tineri si bucuresteni cu varste respectabile, cu steaguri in mana si infruntand frigul de afara. Cu totii au venit, de Ziua Nationala, la Arcul de Triumf, supus unei proceduri de restaurare incheiate cu doar cateva zile inainte de parada, sa vada defilarea militarilor.

UPDATE 12.17: O data cu momentul la care fanfara militara a prezentat onorul presedintelui, parada s-a incheiat.

Trebuie spus ca, din primele estimari, peste 9 mii de oameni au fost prezenti in zona Arcului. De asemenea, pe langa demnitarii ale caror nume au fost mentionate anterior, trebuie sa amintim faptul ca au fost prezenti la tribuna oficiala ministrul de Interne, al Finantelor si al Justitiei, dar si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat. Desi se zvonea ca ar fi urmat sa participe la evenimentele de la Alba Iulia, Calin Popescu Tariceanu s-a alaturat colegilor sai din ALDE, dar si pesedistilor, fiind prezent la Arcul de Triumf, alaturi de Firea si Dragnea.

–––––––

Dupa saptamani intregi de repetitii, astfel incat participantii sa se asigure ca, in ziua ce mare, totul va fi perfect, deja traditionala parada militara din piata Arcului de Triumf din Capitala are loc, asadar, in prezenta unui numar mare de bucuresteni care au vrut sa vada, pe viu, cum s-au pregatit cele aproape 3 mii de cadre ale Ministerelor Apararii si Internelor – militari si specialisti, deopotriva, dar si cum se va desfasura, in premiera, survolul avioanelor multirol F-16 Figthting Falcon, intrate in dotarea armatei autohtone. De asemenea, vor defila pentru prima oara la un astfel de eveniment, si ATV-uri utilizate la operatiuni speciale. Vor fi prezente in jur de 300 de mijloace tehnice, dar si aeronave- elicoptere si avioane, precum si militari straini (ai tarilor aliate/partenere) din Marea Britanie. Germania, SUA, Italia, dar nu numai.

Iohannis, la tribuna cu Ciolos, Basescu si Iliescu

La evenimentul organizat cu ocazia implinirii a 98 de ani de la Marea Unire participa, la tribuna oficiala, seful statului si al Guvernului, precum si fostii presedinti Basescu, Iliescu si Constantinescu, precum si ministrii Dancu si Motoc, dar si presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu.

Nu, insa, si liderul Senatului si cel al PSD, despre care, se stie, ca nu au fost invitati, invocandu-se „criterii de integritate”. Insa Tariceanu va fi prezent la manifestarile organizate la Alba Iulia, asemeni celui de-al treilea om in stat, presedintele interimar al Camerei, in timp ce Dragnea primarul Firea si alti pesedisti cu nume cunoscute vor fi la parada, insa vor o vor urmari asemeni romanilor fara functii si reprezentare pe scena politica. Singurul social-democrat care va fi prezent la tribuna oficiala, dupa ce a primit o invitatie in acest sens, va fi, foarte probabil, fostul presedinte Iliescu.

De altfel, parada militara a inceput, in jurul orei 11 si 12 minute, in momentul in care presedintele Iohannis va ajunge la Arcul de Triumf si va avea loc salutul Drapelului de Lupta, urmat de trecerea in revista a Garzii de Onoare si salutul acesteia, precum si depunerea de flori.

Chiar daca parada a inceput cu mult dupa rasaritul soarelui, fortele MApN si restul celor care au participat la defilare au pornit catre Arcul de Triumf de la primele ore ale zilei, dovada imaginile urmatoare:

 

 

author avatar
Cristina Stefan
558 afisari

2 COMENTARII

  1. Ziua Romaniei fara un ROMAN ADEVARAT IN FRUNTEA TARII ca Presedinte ! Iohannis doar MIMEAZA ca este roman !

  2. Mi-a placut parada,a demonstrat ca se poate mai mult fata de anii trecuti,dar suntem departe de inzestrarea pe care ar trebui sa o avem pentru aparare.Bine zicea un istoric militar astazi ca armata Romaniei,precizand anii 1878,9,1916,1940,a fost,ca si acum,prost echipata,dotata,doar bine instruita,din cauza conducatorilor tarii din acea perioada.Astazi,observam aceleasi carente,nu mai zic de marimea armatei,scazuta drastic dpdv al numarului,tehnica este cam depasita,militarii sunt pe ultimul loc al cuantumui salariilor fata de celelalte institutii de forta,de asemenea productia interna de tehnica militara a scazut dramatic in ultimii 27 de ani.Sa speram ca pe viitor,sub ordinul stapanilor acestei colonii,vom trece la dotarea corespunzatoare si la dublarea numarului de militari foarte bine dotati si instruiti.Mi-a PLACUT reactia dusmanului de moarte al Romaniei,si-a dat inca o data arama pe fata,cand a vazut ca Armata tarii a inceput sa incolteasca din nou acest dusman a intrat in sevraj diplomatic,este un semn ca Armata noastra este pe un drum ascendent,iar mongoloizilor nu le prieste deloc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger