AcasăOldKovesi sustine ca nu s-a folosit supraveghere tehnica in peste jumatate din...

Kovesi sustine ca nu s-a folosit supraveghere tehnica in peste jumatate din dosarele DNA

Sefa DNA, a vizitat Hunedoara

In conditiile in care Ordonanta de Guvern emisa dupa motivarea deciziei CCR privind interceptarile a intrat in vigoare, odata publicata in Monitorul Oficial, sefa DNA a reiterat faptul ca institutia pe care o va conduce va respecta hotararea Curtii Constitutionale.

Avand in vedere ca magistratii CCR au decis ca SRI-ul nu mai poate face interceptari in dosare, avand in vedere ca nu e organ de cercetare penala, Kovesi a mentionat, seara trecuta, la TVR, ca in 52% dintre dosarele DNA nu s-a folosit supraveghere tehnica. „Am avut 357 de rechizitorii care s-au intocmit in DNA in anul 2015. Dintre acestea, in mai mult de jumatate dintre dosare nu s-au folosit masuri de supraveghere tehnica. In 52% dintre dosarele DNA nu avem masuri de supraveghere tehnica – deci nici interceptari, nici inregistrari ambientale”, a precizat procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Totodata, exemplificand tot pe numarul amintit de dosare care au fost trimise instantei, spre solutionare, Kovesi a precizat ca doar aproape 25 % dintre acestea au „masuri care au fost puse in aplicare si cu sprijinul tehnic al SRI” si ca au fost mai multe institutii cu care DNA-ul a lucrat in vederea punerii in executare a mandatelor.

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger