AcasăOldJudecatoare trimisa in instanta de catre procurorii anticoruptie

Judecatoare trimisa in instanta de catre procurorii anticoruptie

Schimb de roluri – o judecatoare a ajuns sa fie trimisa in fata instantei, dupa ce a intrat in atentia procurorilor anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Alba Iulia, care o acuza de luare de mita.

Vizata de aceasta decizie de trimitere in judecata este magistratul Elena Poiana, fost presedinte al Judecatoriei Sfantu Gheorghe si judecator in cadrul Tribunalului Harghita, la data faptei. Momentan, femeia este in arest preventiv. Dosarul sau va fi judecat de catre magistratii Curtii de Apel Brasov, din cate anunta, marti, procurorii anticoruptie.

Cat priveste acuzatiile care i se aduc judecatoarei, acestea au fost prezentate de DNA, intr-un comunicat, in felul urmator:

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 19 august 2015, inculpata Poiana Elena, in calitate de judecator in cadrul Tribunalului Harghita, a pretins de la o persoana (denuntator in cauza) suma de 10.000 lei, pentru a dispune solutionarea favorabila a contestatiei formulate de doua persoane arestate preventiv pentru savarsirea infractiunii de talharie calificata, impotriva unei incheieri pronuntate de Judecatoria Miercurea Ciuc, hotarare prin care judecatorul de camera preliminara a respins solicitarea celor doi de revocare si inlocuire a masurii arestarii preventive.

Dupa ce s-a asigurat de disponibilitatea denuntatorului de a remite suma de bani, prin incheierea din data de 20 august 2015, judecatorul Poiana Elena a admis contestatia respectiva pe care a desfiintat-o si a inlocuit masura arestului preventiv cu masura preventiva a controlului judiciar pentru o perioada de 60 zile, dispunand totodata punerea de indata in libertate a celor doua persoane”.

sursa foto: rasunetul.ro

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger