AcasăOldISU interzice folosirea lumanarilor si a tortelor la teatru, opera, in restaurante,...

ISU interzice folosirea lumanarilor si a tortelor la teatru, opera, in restaurante, baruri sau cluburi

Ca un efect al tragediei din „Colectiv”, clubul cuprins de incendiul devastator din 30 octombrie, in urma caruia au pierit 60 de persoane, iar alte aproximativ 130 au fost ranite, declansat de aprinderea unor artificii, au fost intocmite o serie de reglementari pe care organizatorii de concerte sau spectacole, ori simple intruniri cu „public numeros”- desfasurate fie in aer liber, fie in spatii inschise- le au de respectat.

Astfel, din cate anunta reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, in cazul evenimentelor de acest tip care urmeaza a se desfasura in aer liber, in cazul in care este vorba despre o capacitate mai mare de 200 de locuri pe scaune ori despre evenimente avand destinatie comerciala „cu aria desfasurata / suprafata mai mare sau egala cu 2500 m2 este necesar sa obtineti in prealabil autorizatie de securitate la incendiu„.

O astfel de autorizatie de securitate la incendiu este obligatorie in cazul spectacolelor desfasurate in interiorul unor cladiri, de exemplu sali de spectacole sau concerte, in cazul in care spatiile sunt incadrate in categoria „salilor aglomerate”. Totodata, e important de precizat faptul ca ISU Bucuresti anunta faptul ca utilizarea lumanarilor aprinse, chiar si pentru decor si ambianta, nu este permisa nici la teatru -stiut fiind faptul ca este un element de recuzita destul de frecvent intrebuintat, dar nici in localuri de divertisment. „Folosirea flacarii: lumanari, faclii, torte si altele asemenea pe timpul spectacolelor de teatru, opera, opereta, a festivitatilor desfasurate in restaurante sau pentru ambianta ori divertisment in restaurante, baruri, cluburi, discoteci etc. este interzisa„.

Nu in ultimul rand, e important de mentionat faptul ca actele necesare in vederea  emiterii autorizatiei de securitate la incendiu trebuie depuse, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, cu cel putin 30 de zile inainte de data la care este programat respectivul eveniment.

Mai multe detalii despre documentatia necesara si despre prevederile legale in astfel de cazuri, AICI.

214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger