AcasăOldIrinel nu mai este securist!

Irinel nu mai este securist!

Dupa ce a fost acuzat de CNSAS ca si-a dat prietenii in gat la Securitate si ca a fost rasplatit pentru colaborarea fructuoasa, luni, Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca Irinel Columbeanu n-a fost turnator.

Judecatorii au stabilit ca Irinel Columbeanu a colaborat cu fosta Securitate
Decizia magistratilor poate fi atacata cu recurs

Curtea de Apel Bucuresti a respins ca neintemeiata actiunea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), instanta stabilind ca afaceristul Irinel Columbeanu nu a colaborat cu fosta Securitate. Potrivit portalului instantelor de judecata, decizia nu este definitiva, iar instanta a luat act de faptul ca Irinel Columbeanu si-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecata pe cale separata. CNSAS a cerut Curtii de Apel, pe 26 aprilie, sa constate calitatea de colaborator al fostei Securitati a lui Columbeanu. Atunci, directia de specialitate a CNSAS a inaintat Colegiului institutiei o nota, precum si intreaga documentatie care a stat la baza intocmirii ei, din care rezulta ca Iri ar fi fost turnator, motiv pentru care Consiliul a dispus introducerea unei actiuni in instanta.

Prietenii, dezamagiti

Conform CNSAS, Irinel ar fi fost recrutat de fosta Securitate in 1980 si ar fi avut numele conspirativ „Ivanescu”. De asemenea, din informatiile furnizate presei rezulta ca Irinel Columbeanu si-ar fi turnat pana si prietenii: pe Gabriel „Puiu” Popoviciu, pe Doina Levintza si pe afaceristul Radu Dimofte. Dupa ce CNSAS a aruncat bomba, Popoviciu s-a declarat dezamagit: „Este un prieten care m-a tradat! Sper sa fie singurul!”.

author avatar
Narcis Voica
376 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger