AcasăOldIPS Teodosie a dat ochii cu procurorii DNA

IPS Teodosie a dat ochii cu procurorii DNA

Pe langa doi politicieni cunoscuti care au dat, de dimienata, ochii cu procurorii anticoruptie, unul din Capitala, celalalt la Ploiesti, de aceasta data aflam faptul ca in cursul dupa-amiazii o inalta figura bisericeasca a ajuns in fata anchetatorilor DNA.

UPDATE: O premiera putin spus nefericita pentru un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Romane. Mai ales ca este vorba despre un prelat acu un nume sonor in randul credinciosilor autohtoni. Teodosie Petrescu, cunoscut drept IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost plasat sub control judiciar!

Masura, anuntata din directia DNA in urma cu scurt timp, este valabila pentru 60 de zile. In dreptul lui Teodosie Petrescu, mai degraba cunoscut ca IPS Teodosie, planeaza suspiciunile de luare de mita si „folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata”. Procurorii sustin – nici mai mult, nici mai putin -decat faptul ca prelatul ar fi primit, in primavara, 500 de euro de la o persoana, in chip de mita.

Ar mai fi de mentionat faptul ca, in intervalul cat se va afla sub control judiciar, prelatul are de respectat o serie de obligatii. precum aceea de a merge periodic la politie, in conformitate cu programul de supraveghere stabilit de oamenii legii, sa nu ia legatura cu persoanele cercetate in cauza de fata, dar si – dupa cum reiese din comunicatul DNA -„sa nu desfasoare nicio activitate cu caracter decizional in legatura cu accesarea de fonduri publice/europene in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane/Patriarhiei Romane/ Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpusi”.

In acelasi dosar mai sunt urmarite penal alte cinci persoane, patru dintre ele mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului la data faptelor.

Redam in cele ce urmeaza, integral, mentiunile procurorilor din dreptul acuzatiilor existente in dosarul de fata:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2010 – 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, in calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului impreuna cu ceilalti inculpati au folosit si prezentat declaratii false in relatia cu Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (A.P.I.A.) in scopul de a primi fonduri europene.

In declaratiile prezentate la A.P.I.A., inculpatii au declarat in mod nereal ca utilizeaza anumite suprafete agricole avand categoriile de folosinta „vii pe rod cu struguri pentru vin”/„vii pe rod cu struguri nobili pentru vin”, in conditiile in care, incepand cu anul 2010, pe respectivele suprafete agricole nu mai existau astfel de culturi.

De asemenea, un alt aspect fals prezent in cuprinsul declaratiilor depuse in perioada respectiva a fost acela ca s-au respectat normele privind bunele conditii agricole si de mediu (GAEC) si cerintele legale in materie de gestionare (SMR) privind mediul, sanatatea publica, sanatatea animalelor si sanatatea plantelor, reglementate prin legislatia nationala, pe toata suprafata agricola a exploatatiei si pentru activitatea agricola pe care o desfasoara.

Faptele au avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene in cadrul schemelor de plata pe suprafata unica (SAPS), totalizand 1.356.973 lei, dupa cum urmeaza: in anul 2010 – 142.988,37 lei, in 2011 – 148.610,21 lei, in 2012 – 239.732,26 lei, in 2013 – 262.267,07 lei, in 2014 – 281.733,52 lei, in 2015 – 281.633,28 lei, in anul 2016 platile nefiind inca autorizate (aceasta fapta a ramas in faza tentativei).

In primavara anului 2016, inculpatul Teodosie Petrescu, in calitate de Arhiepiscop al Tomisului, a primit de la o persoana suma de 500 de euro.

Banii respectivi au fost primiti in legatura cu indeplinirea, de catre inculpatul Teodosie Petrescu, a indatoririlor sale de serviciu ce decurg din calitatea de Arhiepiscop al Tomisului, in sensul de a dispune ca persoana in cauza sa primeasca remuneratie legala pentru activitatea pe care o desfasura intr-o parohie.”

–-

Este vorba despre Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, care este si la aceasta ora in incinta serviciului teritorial Constanta al DNA-ului. Pana la acest moment, procurorii nu au facut nicio precizare cu privire la motivele pentru care a ajuns IPS Teodosie la audieri.

Nu este prima oara cand inaltul prelat ajunge in fata anchetatorilor anticoruptie. In vara, in iulie mai precis, arhiepiscopul venea la DNA pentru a fi audiat, in calitate de martor, in dosarul „detinutilor scriitori”, adica al cartilor scrise de persoanele private de libertate.

sursa foto: constanta.ro

516 afisari

1 COMENTARIU

  1. TOTI POPII,IN FRUNTE CU SATANA BARBA ALBA/NEAGRA,SUNT OAMENII INTUNERICULUI.BETIVI,CURVARI,
    MORTI DUPA BANI-MAI ALES,DE LA SARACI-CU BISERICI DE MILIARDE DE EURO,CU PADURI,PAMANTURI
    FURATE DE LA TARANI,SUNT DIAVOLII PE PAMANT.DE CE SE IMBRACA NUMAI IN NEGRU SI AURIU.NEGRU= SATANA SI MOARTE;;AURIU=BANI NEMUNTITI SI FURATI DE SARACI.SA VA IA DRACUL PE TOTI POPII,MAI
    NE LA ORA 6,66 MINUTE FIX. DRACILOR,IN NEGRU SI AUR.GLOATA DE UMFLATI.

    P.S. IEU SUNT CRIMINALUL BASINESCU.SALVATI-MA DE LA INEC,DIAVOLILOR IMPIELITATI.V-AM DAT 5
    MILIARDE DE EUROI PENTRU COSMELIILE VOASTRE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger