AcasăOldIohannis, la Spitalul Floreasca, la victimele incendiului: Sunt indurerat si revoltat. Sper...

Iohannis, la Spitalul Floreasca, la victimele incendiului: Sunt indurerat si revoltat. Sper ca autoritatile sa termine repede anchetele

Seful statului a ajuns, sambata, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, unde au ajuns cele mai multe victime ale incendiului de seara trecuta -57 de raniti. Klaus Iohannis a precizat ca vrea sa vada cat mai curand concluziile anchetelor demarate in urma incendiului devastator caruia i-au cazut victime 27 de oameni aflati in clubul din sectorul 4, la un concert.

UPDATE 11.20. Presedintele a parasit Spitalul de Urgenta. „Majoritatea sunt inconstienti, sunt grav raniti, dupa spusele medicilor. O singura persoana a fost constienta si am putut sa vorbesc un pic cu ea, am vorbit cu mama unui pacient care este inconstient. Lumea este profund indurerata. Toata lumea este revoltata ca s-a putut intampla asa ceva”, a anuntat Iohannis, la plecarea de la Floreasca.

Nu in ultimul rand, presedintele a confirmat ca, la ora 12, ii va primi, la Cotroceni, pe vicepremierul Oprea si pe secretarul de stat Arafat, urmand sa afle de la ei ce anume s-a intamplat in privinta tragediei de seara trecuta.

–-

Sunt indurerat, sunt cutremurat, dar in acelasi timp sunt si revoltat ca o astfel de tragedie de propritii s-a putut intampla chiar in mijlocul Bucurestiului. Atatia oameni tineri, nevinovati, care pur si simplu s-au dus sa se distreze au murit. Multi sunt raniti„, a precizat seful statului, la sosirea la unitatea spitaliceasca din apropierea stadionului Dinamo, inainte de a intra sa vada ranitii si sa incerce sa stea de vorba cu rudele celor raniti in incendiul iscat in Clubul Colectiv.

Este o mare, mare tragedie si cred ca e foarte important sa tragem deja primele invataminte de aici”, a adaugat liderul de la Cotroceni, care a precizat totodata ca vrea ca procurorii sa isi faca datoria, pentru a se afla ce s-a intamplat, seara trecuta, in incinta respectiva.

Am deja indicii ca nu au fost respectate reglementarile legale, ca ignorarea normelor si a legilor a dus la aceasta tragedie. Sper ca autoritatile sa termine repede si ferm si anchetele si sa avem concluzii cu care putem, pe urma, sa explicam (…) de ce s-a intamplat aceasta tragedie”, a mai spus presedintele, care a tinut, totodata, sa le multumeasca tuturor celor care au intervenit in operatiunea masiva de salvare de seara trecuta.

Va reamintim ca la Spitalul de Urgenta Floreasca au ajuns 57 de victime ale incendiului. Intre timp, 25 dintre victime au fost deja externate, alte 17 au fost transferate la alte spitale din Bucuresti. Alte 14 persoane raman internate la aceasta unitate spitaliceasca, fiind in stare grava.

author avatar
Cristina Stefan
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger