AcasăOldInstanta Suprema a decis: Senatorul Dan Sova, in arest la domiciliu

Instanta Suprema a decis: Senatorul Dan Sova, in arest la domiciliu

Dan Sova nu se dezice de prietenul Victor Ponta

In conditiile in care procurorii DNA au solicitat, ulterior retinerii sale pentru 24 de ore, arestarea preventiva pentru 30 de zile a senatorului Sova, magistratii Instantei Supreme au dispus, in urma cu scurt timp, o masura preventiva mai blanda.

Mai exact, dupa ce au ramas in pronuntare, la finele sedintei care a inceput vineri dimineata, magistratii inaltei Curti de Casatie si Justitie au anuntat ca au hotarat ca Dan Sova sa fie plasat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. Drept urmare, Dan Sova va fi lasat sa plece din Arestul Central, unde a fost dus inca de dupa-amiaza trecuta, dup ace a fost retinut, urmand sa fie plasat in arest la domiciliu.

Masura nu este, insa, una definitiva, si poate fi contestata atat de catre senatorul PSD, prin avocatul sau, cat si de catre procurorii DNA, cei care au propus arestarea sa preventiva, pentru 30 de zile.

Va reamintim ca, in cursul zilei precedente, senatorii au incuviintat, prin vot, cererea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive, formulate pe numele lui Sova, procurorii mentionand, joi, ulterior retinerii sale pentru 24 de ore, ca „masura preventiva a fost dispusa de procurori, avand in vedere ca, raportat la calitatea de senator a celui mentionat, a fost indeplinita conditia prevazuta in Constitutia Romaniei, in sensul in care plenul Senatului a incuviintat cererea de retinere si arestare preventiva in legatura cu infractiunea retinuta in sarcina inculpatului Sova Dan-Coman”. Mai mult, in ordonanta de retinere se noteaza faptul ca, in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Sova „a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa inculpatul Balan Mihai, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura”.

author avatar
Cristina Stefan
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger