AcasăOldInspector ITM Bucuresti, trimis in judecata de DNA

Inspector ITM Bucuresti, trimis in judecata de DNA

Un inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti a fost trimis in judecata, marti, de catre procurorii anticoruptie, fiind acuzat de trafic de influenta si luare de mita in forma continuata.

Ciprian Grigoras a fost actionat in judecata, in stare de arest preventiv, de catre procurorii Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie, din cadrul DNA. Inspectorul ITM este cercetat pentru luare de mita in forma continuata (doua acte materiale) si trafic de influenta, fiind acuzat ca, in cadrul unui control desfasurat la o societate comerciala, ar fi primit, in data de 16 iulie anul curent, de la doua persoane, care l-au si denuntat la Directia Nationala Anticoruptie, suma de 200 de lei. Totul, sustin procurorii in rechizitoriul intocmit in acest caz, pentru ca inspectorul sa efectueze controlul „intr-un mod favorabil acestora si pentru a nu aplica sanctiunile contraventionale aferente neregulilor descoperite”.

Mai mult, pe 25 iulie, data la care controlul la societatea comerciala respectiva a continuat, inspectorul este acuzat ca ar fi pretins o alta suma de bani, primind de la unul dintre denuntatori 2.000 de lei, „atat pentru a nu aplica personal sanctiunea contraventionala in cuantum de 10.000 de lei, cat si pentru promisiunea ca o va determina pe colega sa fata de care avea influenta in virtutea relatiilor de serviciu, sa nu aplice sanctiunea contraventionala”. La data respectiva oamenii legii au organizat un flagrant, prizandu-l in flagrant pe inspectorul respectiv, sustin reprezentantii DNA, primind suma de 2.000 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Sursa foto: mesagerulhunedorean.ro

241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger