AcasăOldInselaciuni prin metoda "Accidentul". Perchezitii in Bucuresti si in doua judete, la...

Inselaciuni prin metoda „Accidentul”. Perchezitii in Bucuresti si in doua judete, la un grup de suspecti

O noua actiune a oamenilor legii indreptata catre suspecti de inselaciuni prin metoda „Accidentul”. Dupa ce si saptamana trecuta au fost facute perchezitii la persoane banuite ca s-ar fi ocupat cu astfel de ilegalitati, politistii oprindu-se inclusiv la un penitenciar din Iasi, pentru a face verificari in cazul unor indivizi privati de libertate, marti zeci de reprezentanti ai legii au participat la perchezitii facute in trei zone ale tarii.

Vizate de perchezitiile desfasurate in acest caz sunt Capitala si judetele Arges si Gorj. La actiunea menita, din cate anunta reprezentantii IPJ Brasov, sa documenteze suspiciunile pe care oamenii legii le au la adresa unui grup format din persoane detinute intr-un penitenciar, dar si din complici aflati in libertate, participa atat politisti din Brasov, cat si din Bucuresti si Gorj.

Mai clar, oamenii legii au suspiciuni ca membrii gruparii ar fi contactat victimele telefonic, pentru a le cere bani, invocand un fals accident de circulatie soldat cu victime, reteta clasica dupa care fucntioneaza acest tip de inselaciune. Drept urmare, marti, nu mai putin de 70 de oameni ai legii, majoritatea lor brasoveni, vor face cinci descinderi la persoane banuite ca ar fi savarsit astfel de fapte de inselaciune, in urma carora ar fi produs o paguba de 60.000 de lei, se precizeaza in acelasi comunicat. Dupa incheierea perchezitiilor, trei suspecti urmeaza sa fie dusi la audieri, pe baza de mandat.

Din datele pe care le au, pana in prezent, oamenii legii, rezulta ca suspectii „s-ar fi prezentat victimelor cu functii oficiale si le-ar fi adus la cunostinta faptul ca o ruda a lor sau o cunostinta ar fi fost implicata intr-un accident de circulatie si au nevoie urgent de o suma de bani, pentru a scapa de inchisoare”, iar „sumele de bani solicitate astfel ar fi fost trimise pe numele complicilor, prin mandate postale sau  companii de servicii financiare prin transfer de bani”.

 

273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger