AcasăOldInregistrare socanta la un spital cunoscut din Capitala: "hai sa dam totusi...

Inregistrare socanta la un spital cunoscut din Capitala: „hai sa dam totusi la aia tineri si la aia cu sanse!”

O noua situatie greu de descris in cuvinte, ce tine de sistemul sanitar autohton, lasa opinia publica fara grai. In cazul de fata, s-au anuntat primele masuri luate de la nivelul conducerii unuia dintre cele mai mari spitale de pe raza Capitalei.

Este vorba despre declaratii socante ale sefei ATI (Anestezie Terapie Intensiva) de la Spitalul Sf Pantelimon, din sectorul 2, care sunt prezentate pe blogul lui Catalin Tolontan, odata inregistrate de un coleg al femeii, tot medic, si din care reiese o situatie greu de catalogat. Discutia dateaza, din cate mentioneaza sursa citata, din prima zi a acestei saptamani si are in centru o situatie de viata si de moarte. Pentru ca e vorba despre salvarea unor pacienti.

Spunem unor, pentru ca sefa ATI da de inteles ca, in situatia in care medicamentele nu sunt suficiente, s-ar putea ajunge in situatie de a se face alegeri. „Medicatia pe care o putem lua pe AP ATI, in primul rand, nu ar asigura cei 24 de pacienti. Ca ar fi foarte simplu sa-i bagam toti pe AP ATI sa le dam la toti. Din pacate, nu ajunge pentru toata lumea. Trebuie sa facem o oaresce diferentiere. Eu am propus o chestie care mi s-a parut de bun-simt: hai sa dam totusi la aia tineri si la aia cu sanse! Daca vreti, nu am nicio problema, ii bagam pe toti, care cum intra la inceputul lunii. Daca pe 20 ale lunii nu mai avem medicatie pentru aia care merita, nu ne mai intereseaza, ca atata este bugetul!„, se aude pe inregistrarea audio prezentata pe blogul respectiv o voce atribuita sefei ATI de la Sf Pantelimon.

O prima masura in acest caz uluitor a fost anuntata, in aceasta dimienata, din directia purtatorului de cuvant al unitatii medicale, care a precizat, la Digi 24, ca atat sefa ATT, cat si asistenta-sefa au fost suspendate din functie. Mai mult, se face o ancheta interna, de care se ocupa o comisie, la finele verificarilor urmand sa fie anuntate si concluziile.

sursa foto: urgentapantelimon.ro

206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger