AcasăOldIngrid Mocanu Popa si Gabriel Sova au ramas fara functiile detinute in...

Ingrid Mocanu Popa si Gabriel Sova au ramas fara functiile detinute in cadrul MAI

Dupa ce procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale pe numele lor, intr-un caz privind folosirea unor documente ce contineau informatii nedestinate publicitatii, cei doi au ramas fara functiile pe care le ocupau in cadrul Ministerului de Interne.

La o zi dupa ce DNA  aanuntat inceperea urmaririi penale pe numele Lucianei-Ingrid Mocanu-Popa si a comisarului-sef de politie Mihai Sova, MAI a anuntat masurile dispuse in cazul celor doi- atat a consilierului ministrului Oprea, cat si a secretarului general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, potrivit comunicatului MAI, cum prin decizii ale Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS) celor doi suspecti le-au fost retrase autorizatiile de acces la informatii clasificate, angajatii MAI in cauza nu isi mai pot indeplini atributiile prevazute de functiile pe care le-au detinut pana la data emiterii acestei hotarari, respectiv joi, 15 ianuarie.

In consecinta, vineri, ministrul Oprea a cerut eliberarea din functie a lui Gabriel Sova, si, totodata, institutia in fruntea careia se afla vicepremierul pentru securitate nationala a solicitat incetarea detasarii lui Ingrid Mocanu Popa. „La propunerea viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, prin decizie a Primului-ministru, comisarul-sef de politie Sova Mihai a fost eliberat din functia publica de secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne. La solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, incepand cu data de 15 ianuarie 2015, a fost incetata detasarea doamnei Popa-Mocanu Ingrid-Luciana. Aceasta era detasata la Ministerul Afacerilor Interne de la Ministerul Justitiei, din anul 2013”, se mentioneaza in comunicatul remis presei de catre reprezentantii Ministerului de Interne.

Va amintim ca, joi, DNA a anuntat ca s-a dispus efectuarea urmaririi penale fata de POPA-MOCANU INGRID-LUCIANA si SOVA MIHAI, consilier al ministrului Afacerilor Interne, respectiv secretar general adjunct, in cadrul aceluiasi minister, „cu privire la savarsirea infractiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata (8 acte materiale)”.

Cei doi sunt acuzati ca ar fi fotocopiat mai multe documente ce contineau informatii nedestinate publicitatii, „in scopul obtinerii unor foloase necuvenite”, sustin procurorii anticoruptie.

sursa foto: mai.gov.ro

413 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger