AcasăOldIncendiul din "Colectiv". 40 de raniti internati in tara si in strainatate....

Incendiul din „Colectiv”. 40 de raniti internati in tara si in strainatate. Starea unui pacient aflat intr-un spital din Capitala e critica

(foto: doctorulzilei.ro)

Noi vesti despre numarul si situatia ranitilor aflati in continuare pe un pat de spital – atat in Bucuresti, cat si in starianatate -la aproape o luna si jumatate de la incendiul care a cuprins clubul din sectorul 4.

(foto: doctorulzilei.ro)

Informatiile vin la scurta vreme dupa ce din directia Spitalului de Arsi din Capitala a venit o noua informatie cutremuratoare, despre o victima a incendiului din „Colectiv”. O tanara in varsta de 26 de ani, aflata in stare critica, a pierdut lupta cu suferinta.

Alti 40 de raniti fac eforturi sa isi revina. Dintre acestia, 18 raman in grija specialistilor din Capitala, starea unuia dintre ei fiind, din pacate, critica, din cate anunta Ministerul Sanatatii.

Cei mai multi raniti – patru- sunt internati la spitalul Militar Central, in timp ce la Spitalul de Arsi sunt tratati trei pacienti din „Colectiv”, la fel ca si la Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu si la Urgenta Floreasca, in timp ce medicii de la spitalele Bagdasar Arseni si Elias au in grija cate doi raniti care au avut de suferit in urma incendiului din seara de 30 octombrie, iar doctorii de la Spitalul CC Iliescu ingrijesc un pacient internat dupa drama din localul situat in sectorul 4 al Bucurestiului.

In tot acest timp, 22 de raniti din „Colectiv”, din cei 39 care au fost transferati in spitale si clinici din afara tarii, raman in grija specialistilor straini, reprezentantii MS mentionand ca unul dintre pacienti este cetatean german. Totodata, e important de amintit faptul ca, pana la aceasta data, 63 de victime ale incendiului au fost externate, dupa ce au fost in grija medicilor romani.

Cat priveste bilantul negru al tragediei, lista include, din pacate, 62 de nume. 27 dintre victime au murit in seara tragediei, alte 24 in unitatile medicale din tara, acestora adaugandu-li-se 11 dintre ranitii care fusesera transferati in sfara tarii, pentru ingrijiri.

author avatar
Cristina Stefan
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger