AcasăOldIncendiul din club: Un reputat chirurg spune ca nu a mai vazut...

Incendiul din club: Un reputat chirurg spune ca nu a mai vazut o asemenea mobilizare a cadrelor medicale de la Revolutie incoace

Ioan Lascar

Unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in chirurgie plastica, medicul Ioan Lascar, a marturisit, sambata, ca nu a mai vazut o mobilizare a cadrelor medicale, asemeni celei de noaptea trecuta, dupa incendiul de proportii din club, de la momentul decembrie ’89, cand a avut loc Revolutia, referindu-se la prezentul caz ca la un „dezastru national”.

Ioan Lascar

In ceea ce priveste victimele de la spitalul Floreasca, medicul a amintit ca 13 persoane, ranite grav, au fost deja operate, dar ca perioada de recuperare e importanta in cazul pacientilor cu traumatisme cauzate de incendii puternice. „Asta e doar inceputul, ingrijirea unui bolnav ars grav presupune un parcurs lung si imprevizibil (…) numeroase complicatii posibile. (…) Sunt cu totii tineri. (…) Sunt ca la razboi”, a adaugat profesorul Lascar.

Mentionam ca 27 de oameni au pierit, seara trecuta, dupa declansarea darmei din incinta clubului situat in sectorul 4 al capitalei, in care se desfasura un concert rock. Alte peste 160 de persoane au fost ranite si tranportate la spital. Intre timp, numarul victimelor care au ramas internate se situeaza la circa 140 de persoane.

In memoria celor care au decedat in urma tragediei de la clublul Colectiv au fost decretate, de sambata incepand, trei zile de doliu national.

191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger