AcasăOldIncendiul din club: Anchetatorii au ridicat probe de la locul tragediei/ Cinci...

Incendiul din club: Anchetatorii au ridicat probe de la locul tragediei/ Cinci trupuri fara viata, inca neidentificate

Cercetarile menite sa scoata la lumina cauzele producerii targediei in care au pierit 27 dintre sutele de oameni care au venit, seara trecuta, in Clubul Colectiv din Capitala, sa asiste la un concert rock, in dosarul preluat, sambata, de catre procurorii de la Parchetul General, sunt in plina desfasurare.

Procurorul Nitu (captura Digi24)

De altfel, insusi procurorul general Nitu a venit, in jurul pranzului, la locul dezastrului, anuntand ca in cauza s-a inceput urmarirea penala – pentru fapte, deci in rem-  pentru omor din culpa si distrugere calificata.

In a doua parte a zilei, au fost prezentate concluziile cercetarilor desfasurate, sambata, deci la doar cateva ore de la tragedie, in clubul afectat de incendiu. Din cate anunta Ministerul Public, la fata locului au fost facut cercetari de catre membrii unei echipe constituita din reprezentanti ai  Parchetului General – Sectia de urmarire penala si criminalistica, de la Politia Capitalei  – Serviciul Omoruri si Criminalistic, precum si de la Inspectoratul General al Politiei Romane – Directia de Investigatii Criminale, Institutul National de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. La ancheta au participat si specialisti din cadrul Institutului National de Expertiza Criminalistica si INSEMEX (Institutul National pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva, singurul cu resurse si specialisti care pot determina cu exactitate cauzele declansarii flacarilor-n.r) Petrosani.

Specialistii au ridicat probe de la fata locului, in vederea stabilirii conditiilor in care a avut loc nenorocirea.

In tot acest timp, s-au identificat ranitii, anchetatorii stabilind, in functie de gravitatea ranilor pe care le-au suferit si de starea lor de sanatate, care dintre supravietuitorii dezastrului din clubul aflat in sectorul 4 al capitalei vor putea fi audiati.

De asemenea, medicii legisti de la Institutul de profil au examinat si identificat trupurile fara viata a 21 dintre cele 26 de victime care au fost transportate la IML, ulterior decesului.

Totodata, din comunicatul PICCJ reiese faptul ca, avand sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economico – Financiare, responsabilii de caz au verificat activitatile comerciale desfasurate in incinta clubului unde a avut loc evenimentul.

Cercetarile vor fi continuate, la fata locului, si duminica, la fel cum se vor relua si activitatile de identificare a victimelor care au pierit in incendiu. De asemenea, procurorii vor sta de vorba cu persoanele care pot da detalii relevante in privinta a ceea ce s-a intamplat in seara de vineri, in Clubul Colectiv, la evenimentul muzical sfarsit tragic. Nu in ultimul rand, legistii vor face autopsiile dispuse de procuror.

Va reamintim ca in urma incendiului care a cuprins clubul situat pe strada Tabacarilor nr 7, din sectorul 4 al Capitalei, peste 180 de oameni au fost raniti, peste 140 fiind in continuare internati in mai multe spitale de urgenta din Bucuresti. Odata ce s-a decretat „Codul rosu” – gradul maxim- de interventie, la apel au raspuns zeci de ambulante SMURD, mai multe masini de pompieri, dar si spitale mobile.

In memoria victimelor au fost decretate trei zile de doliu national.

author avatar
Cristina Stefan
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger