AcasăOldIncendiu puternic in Bamboo: peste 30 de oameni la spital (FOTO)

Incendiu puternic in Bamboo: peste 30 de oameni la spital (FOTO)

Flacari puternice au cuprins sambata dimineata – inainte de rasaritul soarelui – clubul Bamboo, situat pe raza sectorului 2 al Capitalei. La momentul declansarii incendiului, se vehiculeaza ca in local s-ar fi aflat cel putin 100 de persoane, insa autoritatile nu au facut precizari lamuritoare pe acest subiect.

 

UPDATE: ISU anunta ca clubul Bamboo a incasat mai multe amenzi pentru incalcarea normelor de siguranta in ultimii ani, dar amenzile aplicate nu erau in masura sa conduca la inchiderea clubului, conform legii.

UPDATE: Presedintele Klaus Iohannis a postat pe contul de Facebook un mesaj referitor la incendiul din Bamboo:

UPDATE ora 7.40 – Cele mai recente informatii pe care le-a oferit, de la fata locului, secretarul de stat Arafat indica faptul ca 38 de persoane au ajuns la spitale, 21 cu ambulante, 17 cu masini particulare. Totodata, a anuntat ca starea persoanei intubate la Floreasca – o femeie- a s-a mai imbunatatit, pacienta fiind scoasa de pe aparate.

Totodata, oficialul MAI a anuntat ca se reduc echipajele de pompieri, avand in vedere ca „incendiul nu se mai desfasoara”, dar ca mai sunt puncte de foc, astfel ca specialistii vor mai ramane, posibil pana catre ora 6-7, pentru a supraveghea situatia. Si ca in zona vor ramane si echipaje medicale, numarul lor fiind, de asemenea, redus fata de cel initial.

E important de avut in vedere faptul ca s-a anuntat ca oficialii MAI au pus la dispozitia rudelor persoanelor aflate in club care doresc sa primeasca informatii despre persoanele transportate la spital o linie telefonica speciala – 021 206 4050. „De asemenea, oricine detine informatii relevante despre alte posibile victime sau legate de izbucnirea incendiului pot suna la numarul respectiv de telefon”, mentioneaza autoritatile.

UPDATE – Secretarul de stat care conduce Departamentul pentru Situatii de Urgenta a anuntat faptul ca „situatia este sub control”, dar ca s-a prabusit cladirea clubului. Raed Arafat a mentionat ca pompierii inca mai cauta focare ale incendiului, aspect confirmat si de un reprezentant al ISU, care a explicat faptul ca „se lucreaza la lichidarea ultimelor focare” si ca se actioneaza din exterior, avand in vedere ca sunt „elemente de constructie care nu prezinta siguranta pentru salvatori”.

Trebuie spus ca Arafat nu a exclus varianta ca sa existe persoane care sa fi ramas in interiorul clubului. „E posibil sa gasim o persoana care a fost surprinsa acolo (…) va dura mult pana a verifica cladirea complet”, a anuntat acesta.

De asemenea, medicul Oprita a precizat faptul ca din randul persoanelor ajunse in grija medicilor, doua aveau fracturi, dupa ce au sarit de la etaj, pentru a fugi din calea focului. Dar si ca victimele nu au suferit arsuri, ci au fost expuse la fum. O victima e in stare grava,fiind intubata la Spitalul floreasca, din cate a mentionat doctorul Oprita.

––––

 

Desi a fost declansat Planul Rosu de interventie -ceea ce inseamna ca spre zona clubului din zona lacului Tei au fost directrionate un numar mare de ambulante si de masini de pompieri, precum si un spital mobil – trebuie spuse ca stradutele din zona in care se face accesul in club – adica intrarea principala- sunt foarte inguste, deci eforturile echipajelor de salvare au fost ingreunate, mai ales ca sunt si masini parcate, autoturisme ale locatarilor din zona.

Tot din directia ISU s-a anuntat faptul ca focul a cuprins o suprafata de circa 2.500-3.000 de metri patrati, dar si ca pe langa pompieri si cadre medicale, in zona au actionat inclusiv scafandri, care au cautat in apa lacului aflat in apropierea localului. „Scafandrii au verificat zona adiacenta clubului, pe lac. Nu au fost gasite persoane”, anunta reprezentantii Inspectoratului.

Au fost 30 de masini ale pompierilor, peste 20 de ambulante ale SMURD-ului, dar si autospeciale destinate transportului de victime multiple, precum si alte autospeciale destinate interventiilor in situatii de urgenta.

Pompierii au luat in calcul faptul ca focul s-ar putea extinde, drept urmare se lupta sa limiteze proportiile dezastrului. E important de mentionat faptul ca respectivul club avea mai multe iesiri, pe care le-ar fi folosit oamenii pentru a iesi si a se salva din calea focului, incendiul dovedindu-se unul puternic, din cate se vede din imaginile in direct transmise de televiziunile de stiri.

Momentan nu se stiu cauzele producerii incidentului, insa multi isi amintesc faptul ca in clubul respectiv s-a mai produs un incendiu, in urma cu peste 10 ani.

sursa foto: Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov

author avatar
Cristina Stefan
319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger