AcasăOldIncendiu in apropierea centralei de la Cernobil. Intrunire de urgenta la Ministerul...

Incendiu in apropierea centralei de la Cernobil. Intrunire de urgenta la Ministerul Mediului

In contextul izbucnirii unui incendiu in apropiere de centrala nucelara de la Cernobil, reprezentantii Ministerului Mediului, Apelor și Padurilor s-au reunit, miercuri dupa-amiaza, in cadrul unui comitet urgenta, pentru a analiza situatia din Ucraina si a stabili daca exista potentiali factori de risc si ce anume masuri se impun in acest caz.

Sedinta a inceput la ora 17 si, potrivit declaratiilor ministrului Gratiela Gavrilescu, facute in cadrul unei interventii telefonice in direct, la B 1 TV, este vorba doar despre o intalnire cu scop preventiv. „As vrea sa linistesc (…) pe toti romanii. (…) Eu pot sa va spun ca pana la ora aceasta (…) la ministerul Mediului nu s-a primit niciun fel de informare oficiala din partea statului ucrainean, pe tema incendiului din apropierea centralei nucleare de la Cernobil”, a explicat sefa de la Ministerul Apelor, amintind ca se fac „masuratori continue” in privinta datelor de radioactivitate, pentru a preintampina orice situatii nedorite.

„Consider ca nu vor fi lucruri care sa ne afecteze”, a concluzionat ministrul inaintea intrevederii la care vor participa mai multi specialisti in materie de mediu, adaugand ca inca se asteapta si un raspuns – pe cale diplomatica- din partea autoritatilor ucrainene in privinta incendiului din apropierea centralei dezafectate.

In acest sens, MAI a transmis ca ministrul de Interne, Gabriel Oprea, totodata vicepremier pentru securitate nationala, a cerut reprezentantilor acestui minister „sa furnizeze in timp real date si informatii concrete privind potentialii factori de risc in urma incendiului produs in Ucraina, in proximitatea centralei nucleare de la Cernobil”.

Focul s-a declansat marti si a cuprins o zona de padure, situata in apropierea centralei nucleare, aflate in nordul Ucrainei.

sursa foto: mmediu.ro

133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger