AcasăOldInca un copil externat de la "Marie Curie". In spital vor ramane...

Inca un copil externat de la „Marie Curie”. In spital vor ramane trei micuti cu SHU

Avand in vedere ca starea sa de sanatate s-a imbunatatit considerabil, medicii de la spitalul de urgenta pentru copii „Marie Curie” din Capitala sunt gata sa dea unda verde unei noi externari.

Norocosul este un bebelus din Arges, care va putea pleca acasa, in cursul zilei de vineri, alaturi de mama si de tatal sau, dupa aproape patru saptamani de spitalizare. In tot acest timp, din cate a anuntat, vineri, medicul Balgradean, sefa sectiei Nefrologie de la unitatea medicala situata in sectorul 4 al Capitalei, in grija specialistilor de la „Marie Curie” raman trei micuti cu sindrom hemolitic-uremic. Dintre acestia doar doi mai fac dializa peritoneala.

Reintorcandu-ne la situatia copilasii externati, e important de precizat si faptul ca doctorul Mihaela Balgradean a trecut in revista si cateva sfaturi adresate parintilor acestora, si anume sa evite ca micutii sa intre in contact cu foarte multe persoane, chiar si alti copii.  „Vizitele sa fie cat mai restrictionate, sa nu duca copiii in locuri aglomerate”, a recomandat specialistul, avand din vedere indeosebi faptul ca este o perioada cu un numar mare de infectii respiratorii.

author avatar
Cristina Stefan
701 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger