AcasăOldIlie Carabulea, retinut de procurori, alaturi de fiul sau

Ilie Carabulea, retinut de procurori, alaturi de fiul sau

La capatul mai multor ore de audieri, care au succedat percezitiilor facute inca de dimineata la sediile firmei sale de asigurari, procurorii DIICOT au dispus, noaptea trecuta, retinerea afaceristul sibian.

Pe langa Ilie Carabulea, a fost retinut pentru 24 de ore si baiatul sau cel mare, Oprea, anunta turnulsfatului.ro. Totodata, in aceeasi cauza, procurorii Antimafia au luat o masura similara in cazul alto cinci persoane.

Omul de afaceri care controleaza Carpatica Asigurari, firma ale carei sedii din SIbiu si Bucuresti au fost perchezitionate in cursul zilei de miercuri, a fost dus la audieri in cursul serii. La finele acestor proceduri, Carabulea Sr. nu a mai fost lasat sa plece acasa, ci a ajuns in arestul IPJ Sibiu.

Cat priveste actiunea de miercuri, care a implicat nu mai putin de 13 perchezitii – atat domiciliare, cat si la sediile firmei de asigurari, procurorii au precizat ca in vizorul lor au intrat 10 persoane, suspectate de savarsirea urmatoarelor fapte: „constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals informatic, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani”, in urma carora ar fi fost cauzat un prejudiciu de circa 70 milioane de lei. Mai mult, reprezentantii DIICOT au mai mentionat, in acelasi comunicat, faptul ca „in  cauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu  anul 2015,  la initiativa suspectului C. I., suspectii  M. D., C. G., P. A. si T. A. au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii unor infractiuni prin care s-a  urmarit protejarea intereselor financiare  pe care le aveau in cadrul unei societati de asigurare si evitarea suspendarii autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania”.

271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger