AcasăOldICCJ i-a admis cererea: Gheorghe Stefan, in arest la domiciliu. DNA poate...

ICCJ i-a admis cererea: Gheorghe Stefan, in arest la domiciliu. DNA poate contesta hotararea

Dupa cinci luni si jumatate in care s-a aflat in detentie, fiind arestat preventiv in dosarul Microsoft, in care DNA il acuza de fapte de coruptie, fostul edil nemtean a primit o veste datatoare de speranta: ar putea sarbatori Pastele acasa, in mijlocul familiei. Totul dupa ce Inalta Curte a decis ca Gheorghe Stefan poate fi cercetat in continuare, insa intr-un regim preventiv mai bland, mai exact in arest la domiciliu.

Ca urmare, cererea inlocuirii masurii arestului preventiv cu cel la domiciliu a fost admisa de catre magistratii ICCJ.

Decizia in acest sens a fost luata de catre judecatorii Instantei Supreme, marti, insa hotararea magistratilor poate fi contestata de catre procurorii anticoruptie, ca urmare, masura arestului la domiciliu va fi pusa in practica abia dupa ce trece termenul legal in care reprezentantii DNA pot depune acest apel, in situatia in care Instanta nu admite aceasta eventuala masura de atac a deciziei luate in cursul zilei de 7 aprilie.

Fostul primar al orasului Piatra Neamt a fost arestat preventiv, in dosarul Microsoft, pe 29 octombrie anul trecut, fiind acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, o masura similara fiind luata, la acea data, fata de fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, precum si de omul de afaceri Dorin Cocos.

author avatar
Cristina Stefan
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger