AcasăOldGigi Becali, condamnat la inchisoare cu executare in Dosarul Terenurilor

Gigi Becali, condamnat la inchisoare cu executare in Dosarul Terenurilor

Dupa numeroase termene si dezbateri aprige, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, luni, sa-l condamne la doi ani de inchisoare cu executare pe Gigi Becali, in Dosarul Terenurilor.

UPDATE (18.40): Conform gsp.ro, clubul Steaua va ramane pe mana apropiatilor lui Gigi Becali, desi fanii echipei au postat un mesaj concret: „3 ani de libertate”. Latifundiarul nu figura drept patron in acte, astfel ca pe clubul Steaua nu s-a pus sechestru. Cel mai probabil, noul lider din Ghencea, la nivel de imagine, va fi Teia Sponte.

UPDATE (18.30): Ana Maria Prodan a declarat ca: „Imi pare groaznic de rau ca i se intampla toate astea. E un om bun si nu merita. Atat eu, cat si Reghe vom fi alaturi de el in tot acest timp. Il voi vizita si la inchisoare daca va fi nevoie si daca il voi putea ajuta cu ceva. Il sprijinim si suntem alaturi de familia lui”. Cristi Borcea, finul lui Gigi Becali, il asteapta pe acesta la vila stelistului din Pipera.

UPDATE (18.25): Gigi Becali s-a baricadat in biroul sau de la Parlament, dupa ce a aflat decizia. Avocatii sai sustin ca afaceristul era optimist inainte sa afle decizia: „eram convinsi ca nu exista elemente pentru condamnarea lui Becali”.

UPDATE: Statul trebuie sa recupereze circa 500.000 de euro de la Gigi Becali, astfel ca a pus sechestru pe palatul, casele si terenurile patronului de la Steaua.

Patronul clubului de fotbal Steaua Bucuresti a fost acuzat ca a prejudiciat statul cu aproape 900.000 de dolari. Becali a fost gasit vinovat de complicitate la abuz in serviciu.

Becali plateste astfel pentru un schimb de terenuri care a avut loc intre afacerist si Ministerul Apararii Nationale, intre 1996 si 1999. Atunci, Becali ar fi primit 30 de hectare de teren in zona Voluntari si ar fi cedat la schimb un teren mai ieftin din localitatea Stefanestii de Jos.

Pedeapsa incasata de Gigi Becali in acest caz se contopeste cu cea incasata in Dosarul Sechestrarii, in care patronul Stelei a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare. In aceste conditii, Becali ar trebui sa stea trei ani dupa gratii.

Patronul Stelei are la dispozitie 48 de ore pentru a se prezenta pentru incarcerare.

Interesant este ca, in urma cu aproximativ un an, Gigi Becali a fost achitat in acest dosar de Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar procurorii au atacat decizia cu recurs. Anchetatorii care s-au ocupat de caz sustin ca terenurile nu apartineau, de fapt, Armatei.

Inainte de a afla verdictul in Dosarul Terenurilor, Gigi Becali a incercat sa paraseasca Romania, insa a fost oprit de ofiterii SRI pe aeroport. Patronul Stelei ar fi vrut sa plece in Israel, tara care nu are semnat un tratat de extradare cu Romania.

Gigi Becali a fost oprit sa paraseasca tara pe motiv ca este anchetat intr-un alt dosar, Avicola Iasi. Exista informatii ca patronul Stelei ar fi cumparat Avicola Iasi pentru a o falimenta si a se folosi de teren. In replica, Becali sustine ca a iesit pe minus la cumpararea Avicola, desi a platit 13-15 milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
1.273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger