AcasăOldGigi Becali a ajuns in aceasta dimineata in fata procurorilor, pentru a...

Gigi Becali a ajuns in aceasta dimineata in fata procurorilor, pentru a fi audiat

Latifundiarul din Pipera a intrat, in jurul orei 10, pe usa sediului central al Directiei Nationale Anticoruptie.

UPDATE 3: Din directia DNA-ului a venit confirmarea informatiilor vehiculate, intr-o prima faza, pe surse: George Becali este urmarit penal pentru „marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, ambele in forma continuata”.

Iata, mai exact, ce sustin procurorii, in comunicatul prin care se ofera detalii in privinta deciziei luate miercuri:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Omul de afaceri Becali George a fost audiat in calitate de martor, in zilele de 27 octombrie 2014 si 15 februarie 2016, in dosarul 9577/2/2012 al Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala. in aceste imprejurari, Becali George a prezentat declaratii care contravin probelor administrate in cauza, contravin propriilor declaratii date in cursul urmaririi penale si aspectelor pe care acesta le cunostea. Becali George, suspect in prezenta cauza, a avut o atitudine omisiva de ascundere, de trecere sub tacere a faptelor cu caracter esential, cu eficienta probatorie, concludente si pertinente in cercetarea si solutionarea cauzei, cu scopul vadit de a ingreuna aflarea adevarului, tragerea la raspundere penala, de a induce in eroare instanta de judecata, imprejurari de natura a usura situatia juridica a inculpatilor cercetati in dosarul aflat pe rolul instantei anterior amintite.

Dosarul penal aflat in prezent in stadiu de judecare la instanta a fost mediatizat prin comunicatul nr. 949/VIII/3 din data de 21 decembrie 2012, la finalizarea anchetei, cand au fost trimisi in judecata 11 inculpati, pentru infractiuni care ar fi creat un prejudiciu important in dauna bugetului de stat si in dauna Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti USAMV.

In prezenta cauza, suspectului Becali George i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala”.

UPDATE 2: La plecarea de la DNA, Becali a mai facut o serie de precizari. „Da, mi-au adus la cunostinta. Ce vrea Dumnezeu. Avocati si gat, nu? (…). Ce sa pot sa stiu eu ca sa schimbe un act si o stampila a statului roman. (…) Nu stiu, ma, nimic (…) Reclamatia mea a fost pe un prejudiciu (…), prejudiciul nu-l stabilesc eu, evaluatorul stabileste prejudiciul „, a reactionat Becali.

UPDATE: Potrivit unor surse judiciare, latifundiarul din Pipera ar fi fost pus sub acuzare, fiind urmarit penal pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului. Momentan, DNA nu a facut precizari oficiale in privinta acestor aspecte.

––––

Becali insusi a anuntat, inainte de a discuta cu anchetatorii, ca vizita sa la DNA are legatura cu declaratia pe care a facut-o in cazul lui Popoviciu.

Vorbind despre faptul ca procurorii l-ar putea acuza de marturie mincinoasa, in dosarul lui Puiu Popoviciu, in care omul de afaceri este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu, iar latifundiarul a fost denuntator si martor principal al procurorilor, Becali a pus accentul pe faptul ca afirmatiile sale n-ar avea relevanta, cel putin in momentul in care sunt puse in balanta cu inscrisurile oficiale, singurele care conteaza. „Orice as spune eu, informatia asta de abuz in serviciu e pe acte oficiale”, a sustinut finantatorul clubului ros-albastru. „Orice as declara eu in acest dosar (al lui Popoviciu-n.r) n-are relevanta (…) pentru ca eu n-am cum sa stiu ce stie procurotul si judecatorul. (…) e pe acte infractiunea, nu pe ce spune Becali (…) nu mi-am schimbat nicio declaratie (…) chiar daca as spune orice pe lumea asta(…) n-are nicio relevanta, e pe acte”, a insistat Becali, inainte de a intra pentru a discuta cu procurorii.

De altfel, latifundiarul a declarat si in instanta ca a trecut mult timp de cand a facut denuntul respectiv, ca urmare sunt aspecte pe care nu si le mai aminteste, in privinta pasului pe care l-a facut, in 2006, impotriva afaceristului, pe care l-a acuzat in legatura cu retrocedarea a doua terenuri situate in zona Baneasa.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger