AcasăOldFostul sef al Politiei Rutiere Brasov, trimis in judecata alaturi de 11...

Fostul sef al Politiei Rutiere Brasov, trimis in judecata alaturi de 11 subalterni

Seful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Brasov, suspendat din functie dupa ce a fost arestat preventiv, 11 agenti de politie in cadrul IPJ Brasov, precum si trei administratori ai unor societati comerciale au fost tirmisi in judecata, marti, de catre procurorii anticoruptie brasoveni. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brasov cu propunerea de a se mentine masurile preventive dispuse in cauza.

In timp ce comisarul de politie Claudiu Tamirjan a fost actionat in judecata in stare de arest preventiv, pentru cinci fapte de trafic de influenta, 17 fapte de „instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, precum si „folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, cei trei administratori ai unor societati comerciale au fost trimisi in judecata in stare de libertate. Aurel Duicu, Ion Heltianu si Dorin Iordachescu sunt acuzati de cumparare de influenta.

In acelasi dosar, DNA Brasov a decis trimiterea in judecata, in stare de libertate, a 11 agenti de politie din cadrul IPJ Brasov -Pop Anghel Ciprian, Petcu Tudor, Sima Ioan, Anton George Victor, Negritu Liviu Ionut, Budeanu Mihai, Draghici Adrian, Busuioc Adrian, Serbanel Ionut Adrian, Hudita Nicolae si Andrei Costel. Toti cei 11 sunt acuzati de „abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

Conform rechizitoriului, Fostul sef al Politiei Rutiere Brasov este acuzat ca, in perioada octombrie-decembrie 2013, „a creat un sistem infractional foarte bine pus la punct, oferind protectie mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri si functionarilor publici”. Concret, protectia insemna, sustin procurorii anticoruptie brasoveni, nesanctionarea contraventionala ori penala a celor amintiti, in schimbul unor foloase materiale.

Procurorii precizeaza ca „sistemul creat de inculpat era unul foarte bine pus la punct, in sensul ca, fara prea multe explicatii fiecare persoana intelegea ce anume are de facut. In concret, inculpatul era contactat telefonic de respectivele persoane, pentru a interveni in timp real asupra inculpatilor agenti de politie, care erau pe punctul de a constata comiterea de catre acestea a unor contraventii la legislatia rutiera”.

In schimbul acestor servicii, comisarul de politie ar fi pretins si primit, sustine DNA Brasov, intr-un comunicat, de la diverse persoane, produse din carne, bauturi alcoolice si carbogazoase, precum si un card de alimentare cu combustibil si lemne de foc, pentru imobilul in care locuieste.

904 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger