AcasăOldFostul sef al DIPI, la DNA pentru a discuta cu procurorii

Fostul sef al DIPI, la DNA pentru a discuta cu procurorii

Pe langa un fost primar, un vicepresedinte de Consiliu Judetean, dar si un deputat, in fata anchetatorilor anticoruptie a ajuns, marti, si fostul sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) din cadrul Ministerului de Interne.

Nicolae Gheorghe s-a prezentat la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie inaintea pranzului. „Nu pot sa va dau mai multe declaratii, este o cercetare in curs. (…) Nu era niciun jacuzzi”, a punctat acesta in fata cladirii Directiei Anticoruptie.

Va reamintim ca fostul sef al DIPI – structura cunoscuta si drept „Doi s’un sfert” a ajuns sa fie urmarit penal, fiind suspectat de „complicitate la savârsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata” si deturnare de fonduri, in dosarul in care au ajuns in vizorul procurorilor si un fost sef al Serviciului Juridic din cadrul sructurii amintite, Nicolae Pavel, precum si fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, cel privind cumpararea, printre altele, a unei masini de lux.

Mai exact, procurorii sustineau, la momentul in care anuntau ca s-a dispus efectuarea urmaririi penale fata de Georghe si de Pavel, faptul ca „in vara anului 2015, suspectii Nicolae Gheorghe, in calitate de secretar de stat in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna si Pavel Gabriel-Nicolae, sef al serviciului juridic, prin intocmirea documentatiei aferente, au contribuit la achizitionarea unor bunuri din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, fara ca acestea sa fie folosite la acest tip de activitati”, dar si ca „urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, iar D.I.P.I. a beneficiat de dotarea cu bunurile respective, in valoare de 91.295,73 euro, folosul fiind necuvenit in raport cu destinatia legala a fondurilor operative”.

Va reamintim ca Gheorghe a mai fost si la mijlocul lunii trecute la audieri, la DNA. Se intamplase la cateva zile de cand barbatul fusese inlocuit din functie de catre premierul Ciolos. Seful Guvernului a luat aceasta masura pe 10 februarie.

196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger