AcasăOldFostul primar Popescu Piedone, a doua oara la DNA in doar cateva...

Fostul primar Popescu Piedone, a doua oara la DNA in doar cateva zile

Cristian Popescu Piedone

Saptamana care se incheie in curand a adus pentru fostul primar al sectorului 4 doua prezente in fata procurorilor anticoruptie.

Cristian Popescu Piedone

De aceasta data, Cristian Popescu Piedone a venit la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie, din Stirbei Voda, in jurul orei 9.40 si a ales sa nu faca declaratii.

Prezenta sa la DNA ar putea avea legatura cu dosarul in care se ancheteaza tragedia de la „Colectiv”. Va amintim ca, miercuri, procurorii au dispus extinderea cercetarilor in cazul fostului primar al sectorului 4, sector in care se afla clubul cuprins de incendiul devastator, tragedie soldata cu 62 de decese si cu peste 120 de raniti, dar de aceasta data in privinta autorizarii functionarii unei alte societati comerciale.

Va spuneam ca Popescu Piedone a mai fost o data la DNA, in ultimele doua zile. Miercuri, fostul edil a aflat ca procurorii il cerceteaza pentru o noua acuzatie de abuz in serviciu, fata de cea trecuta in dreptul numelui sau initial, la momentul retinerii pentru 24 de ore, in dosarul „Colectiv”, dar si pentru o noua acuzatie de fals intelectual. Este vorba, din cate mentiona DNA, la momentul respectiv,  despre faptul ca „in perioada 12 noiembrie 2014 – 30 ianuarie 2015, in calitate de functionar public – primar al sectorului 4 Bucuresti, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, cu incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prevazute in Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 si Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea ca a emis un acord si o autorizatie de functionare necesare desfasurarii activitatii de catre o societate comerciala (alta decat S.C. COLECTIV CLUB S.R.L)„, dar si ca edilul „a emis documentele administrative (acordul si autorizatia de functionare), prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca firma respectiva indeplinea cerintelor legale necesare avizarii”.

98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger