AcasăOldFostul primar din Resita, trimis in judecata

Fostul primar din Resita, trimis in judecata

Procurorii anticoruptie timisoreni trimit in fata instantei trei persoane, printre care si pe fostul edil al orasului resita, Mihai Stepanescu, acuzate in privinta atribuirii, in mod discretionar, din cate sustin reprezentantii DNA, a unor contracte de lucrari publice.

Aflat in arest preventiv, Stepanescu este cercetat de procurori pentru doua fapte de luare de mita, in aceeasi cauza penala in care au mai fost deferiti justitiei, din cate se mentioneaza, luni, intr-un comunicat al Directiei Nationale Aanticoruptie, alti doi acuzati – Stelian Taune, pentru dare de mita, precum si Antonia Ioana Sandru, pentru complicitate la luare de mita.

Mentionam ca dosarul a fost tirmis, spre judecare, Tribunalului Caras Severin, dar si ca, ulterior arestarii sale preventive, Stepanescu a decis sa paraseasca prima functie din cadrul Primariei Resita. Despre decizia sa s-a aflat pe 23 noiembrie.

Va prezentam, integral, precizarile procurorilor din rechizitoriul intocmit in prezenta cauza:

In perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, inculpatul Stepanescu Mihai, in calitate de primar al municipiului Resita, a pretins si a primit diverse sume de bani ori bunuri si servicii de la inculpatul Taune Stelian, pentru a-si exercita in mod necorespunzator atributele functiei de primar, in sensul atribuirii, in mod discretionar, a unor contracte de lucrari de interes public, societatii comerciale reprezentata de acesta din urma.

Astfel, inculpatul Stepanescu Mihai a primit de la omul de afaceri suma totala de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare si executie lucrari, precum si 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse in avans pentru viitoare lucrari.

De asemenea, inculpatul Stepanescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj si efectuarea lucrarilor de montare pavaj in curtea unui imobil aflat in proprietatea sa. Valoarea totala a materialelor si lucrarilor pretinse in avans, cu titlu de foloase injuste, de inculpatul Stepanescu Mihai, pentru acordarea discretionara a unor viitoare contracte in municipiul Resita, a fost de 214.954 lei.

Persoana care a asigurat legatura dintre cei doi inculpati a fost inculpata Sandru Antonia Ioana, aceasta fiind de multe ori cea care prelua de la omul de afaceri, in numele si pentru primarul municipiului Resita, diverse sume de bani, respectiv aceasta transmitea, din partea primarului, dorinta de a i se remite bunuri si de a i se presta servicii.

Totodata, in acelasi context, inculpata a primit de la acelasi om de afaceri diverse bunuri, ca folos propriu”.

sursa foto: expressdebanat.ro

205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger