AcasăOldFostul primar al Ploiestiului, Andrei Volosevici, urmarit penal

Fostul primar al Ploiestiului, Andrei Volosevici, urmarit penal

(sursa foto: max-media.ro)

Un alt politician ajunge in vizorul procurorilor anticoruptie, de aceasta data fiind vorba despre fostul edil al orasului Ploiesti, liberalul Volosevici.

(sursa foto: max-media.ro)

Dupa ce, intr-o prima faza, actualul senator – fost primar democrat-liberal al Ploiestiului, pentur un mandat, in intervalul 2008-2012- a ajuns, in cursul diminetii, in fata procurorilor anticoruptie din cadrul Serviciului teritorial Ploiesti, in urma cu scurta vreme s-a aflat si motivul pentru care anchetatorii l-au chemat la sediul DNA.

Volosevici este urmarit penal, fiind suspectat de abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea unui folos necuvenit pentru altul si luare de mita, din cate rezulta din precizarile facute de catre reprezentantii DNA, intr-un comunicat. In acalesi dosar – in care se fac verificari in privinta unor finantari acordate echipei de fotbal FC Ploiesti -au intrat in atentia procurorilor si alte doua persoane – secretarul municipiului Ploiesti, Maria Magdalena Mazalu si Simona Albu, sef al Serviciului Juridic in cadrul Directiei Juridice a Primariei municipiului Ploiesti, ambele fiind suspectate de abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea unui folos necuvenit pentru altul.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, precizarile facute publice din directia DNA, in aceasta cauza:

Potrivit ordonantei de efectuare a urmaririi penale, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor si incalcarea dispozitiilor legale, suspectul Volosevici Andrei Liviu a initiat proiectul de hotarare privind asocierea municipiului Ploiesti cu SC FC Petrolul SA in vederea finantarii si realizarii in comun a unor actiuni, servicii si proiecte de interes public local – avand ca obiectiv principal functionarea echipei de fotbal FC Petrolul. In acelasi scop, a semnat un contract de asociere intre municipiul Ploiesti si S.C. FC PETROLUL SA Ploiesti, contract incheiat prin nerespectarea dispozitiilor Legii administratiei publice locale – in conditiile in care o institutie publica nu poate finanta o activitate lucrativa desfasurata de un agent economic cu capital privat.

In acest fel, a determinat prejudicierea bugetului local cu suma totala de 32.577.437 lei si concomitent, obtinerea de catre S.C. FC PETROLUL SA Ploiesti a unui folos necuvenit de aceeasi valoare, reprezentand:

– 17.842.137,70 lei – plati efectuate exclusiv in baza contractului cu incalcarea dispozitiilor legale privind finantele publice,

– 12.955.859,28 lei – chirie datorata de S.C. PETROLUL S.A. pentru Stadionul Ilie Oana pus la dispozitie in baza contractului – cu incalcarea prevederilor legale privind administratia publica locala,

– 121.234,19 lei – contravaloare utilitati datorate de societate si achitate din bugetul local,

– 1.658.205,90 lei – debite stabilite prin acte de control ale Curtii de Conturi a Romaniei – Camera de Conturi Prahova ca fiind datorate de societate si care, in evidenta contabila a unitatii administrativ teritoriale apar ca achitate prin transferarea sumei respective intre conturi ale bugetului local si nu prin plati efectuate de societate.

Contractul de asociere anterior mentionat a fost vizat pentru legalitate de suspectii Mazalu Maria Magdalena si Albu Simona.

In calitate de primar al municipiului Ploiesti, in anul 2012, suspectul Volosevici Andrei Liviu a pretins unui om de afaceri (denuntator) suma de 80.000 lei pe care a primit-o in trei transe, in perioada campaniei electorale pentru alegerile locale (la care candida pentru obtinerea unui nou mandat), pentru ca, in schimb, o anumita firma la care omul de afaceri avea interes sa castige un contract pentru executarea unei parcari supraterane in municipiul Ploiesti, finantat de primarie. Ulterior, denuntatorul urma sa obtina lucrari in subantrepriza la obiectivul respectiv.

Suspectilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala”.

198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger