AcasăOldFostul ministru Gabriel Oprea, la DNA

Fostul ministru Gabriel Oprea, la DNA

UPDATE: La plecarea de la DNA, dupa cateva zeci de minute de la sosirea in fata procurorilor, rastimp in care a fost pentru prima oara la aceasta institutie in privinta cauzei in care a ajuns sa fie urmarit penal, dupa ce Senatul a incuviintat cererea DNA in acest sens, Oprea a facut cateva precizari.

„Cand am fost numit ministru de interne exista un mecanism, exista un plan de masuri (…) in care ministrii de Interne, pentru protectie, aveau la dispozitie o masina de politie”, a sustinut Gabriel Oprea, care a adaugat ca si-a facut datoria, ca nu si-a luat „o zi de concediu”, si ca „este nedrept”, pentru ca nu avea „program normal” si „era intotodeauna la dispozitia statului roman”.

„Vreau sa fiu cercetat de justitia romana si sunt nevinovat”, a conchis fostul ministru Oprea.

Fostul vicepremier si ministru de Interne din Guvernul Ponta a ajuns, in urma cu doar cateva minute, la sediul central al DNA.

Asadar, la doar cateva zile de cand senatorii au votat in favoarea aprobarii cererii procurorilor anticoruptie in privinta incuviintarii urmaririi penale a fostului sef al MAI, actualmente doar senator si lider al UNPR, Gabriel Oprea a venit la Directia Nationala Anticoruptie, insotit de avocat.

Oprea s-a prezentat la discutiile cu procurorii cu aproximativ 20 de minute inaintea orei 11, alegand sa nu faca declaratii inainte de a sta de vorba cu anchetatorii.

Va reamintim ca miercuri senatorii au dat unda verde urmaririi penale a fostului vicepremier pentru securitate nationala din Cabinetul Ponta, functie pe care Oprea a indeplinit-o pana in noiembrie anul trecut, procurorii avand suspiciuni in privinta a doua situatii de abuz in serviciu. Atat anterior momentului in care s-a adresat colegilor senatori, cat si de la tribuna Parlamentului, inaintea momentului votului, Gabriel Oprea s-a declarat nevinovat, cerandu-le alesilor Camerei Superioare a Legislativului sa voteze in favoarea incuviintarii urmaririi sale penale.

author avatar
Cristina Stefan
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger