AcasăOldFost sef al biroului de resurse umane din cadrul ISU Salaj, trimis...

Fost sef al biroului de resurse umane din cadrul ISU Salaj, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Procurorii militari din cadrul DNA Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari au decis trimiterea in judecata a colonelului in rezerva Stan Marin. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Militar Cluj-Napoca.

Barbatul, sef al Biroului „Management Resurse Umane” in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Porolissum”, judetul Salaj, la data faptelor care ii sunt imputate, a fost actionat in justitie, fiind acuzat de DNA de „savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Stan Marin a fost trimis in judecata, in stare de libertate, procurorii anticoruptie acuzandu-l ca, in perioada august-septembrie 2006 ar fi admis in cadrul unor concursuri pentru ocuparea unor posturi de subofiteri recrutati din sursa externa doi candidati, fara ca dosarele acestora sa contina atestarea dovezii conform careia acestia ar detine permis de conducere valabil pentru categoriile cerute in conditiile de participare. Astfel, procurorii DNA sustin in rechizitoriul intocmit, ca respectivii candidati ar fi ocupat posturi de subofiter, in mod nelegal, si in detrimentul altor candidati care indeplineau conditiile cerute de lege pentru a ocupa cate unul dintre locurile scoase la concurs. Ca urmare, precizeaza DNA, „prin rechizitoriul intocmit, procurorii militari au solicitat instantei anularea partiala a rezultatelor concursului si restabilirea situatiei anterioare”.

Sursa foto: craiovaforum.ro

351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger