AcasăOldFost ofiter de Securitate, pus sub urmarire penala in dosarul disidentului Gh....

Fost ofiter de Securitate, pus sub urmarire penala in dosarul disidentului Gh. Ursu

La doar cateva zile dupa ce procurorii militari din cadrul Parchetului Instantei Supreme au dispus inceperea urmaririi penale in rem (asupra faptei, nu a unei persoane-n.r) in dosarul disidentului Gheorghe Ursu, s-a anuntat ca un prim suspect a fost pus sub urmarire penala.

Este vorba, precizeaza reprezentantii Parchetului de pe langa Curtea Suprema, intr-un comunicat, despre maiorul in rezerva Marin Parvulescu. Fostul ofiter de Securitate este suspectat de savarsirea de infractiuni contra umanitatii. „In dosarul penal nr. 32/P/2015, cunoscut opiniei publice drept „Cazul Ursu”, prin ordonanta din data de 19 ianuarie 2015, procurori militari ai Sectiei parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de mr. rez. PIRVULESCU MARIN, fost ofiter in Cadrul Directiei a VI-a a Departamentului Securitatii Statului, sub aspectul savarsirii infractiunii contra umanitatii prevazuta de art. 439 alin. 1 lit. e, g si k din Codul penal, in cursul zilei de astazi, acestuia fiindu-i adusa la cunostinta calitatea de suspect”, se mentioneaza in comunicatul PICCJ.

Cu o zi in urma, institutia amintita preciza ca s-a dispus, printr-o ordonanta datand din 15 ianaurie anul curent, inceperea urmaririi penale in dosarul lui Gheorghe Ursu, disidentul care si-a gasit sfarsitul in temnitele comuniste, in urma cu trei decenii. Sunt vizate, precizeaza procurorii,  „actiunile represive si sistematice desfasurate impotriva lui Ursu Gheorghe Emil, in perioada in care acesta a facut obiectul urmaririi informative si judiciare pentru acte sau fapte considerate ostile regimului comunist”. In vederea solutionarii cauzei, Parchetul a anuntat ca procurorii militari vor audia, in perioada urmatoare, mai multe persoane.

Mai trebuie spus ca, in noiembrie anul trecut, Curtea Militara de Apel confirma redeschiderea dosarului privind moartea disidentului Gheorghe Ursu. Inainte de aceasta decizie, cerand dreptate pentru tatal sau, fiul lui Gheorghe Ursu a fost, vreme de 17 zile, in greva foamei.

sursa foto: www.tv-net.ro

163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger