AcasăOldFost judecator, trimis in judecata de procurorii anticoruptie

Fost judecator, trimis in judecata de procurorii anticoruptie

Din ipostaza de judecator va ajunge sa compara el insusi in fata unei instante. I se intampla unui fost magistrat de la Curtea de Apel din Ploiesti.

Este vorba despre un fost judecator de la instanta ploiesteana amintite, actualmente avocat in cadrul Baroului Prahova, pe care procurorii anticoruptie din cadrul Serviciul Teritorial Ploiesti l-au trimis in judecata, acuzandu-l de trafic de influenta. Din cate reiese din comunicatul facut public, marti, de catre procurori, fostul magistrat a fost denuntat la DNA de o persoana de la care cel dintai ar fi pretins anumite foloase materiale. Dosarul a fost trimis, spre judecare, Curtii de Apel Ploiesti.

Va prezentam, integral, precizarile DNA in privinta fostului judecator de la Curtea de Apel Ploiesti, Stefan Fieraru:

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2008, inculpatul Fieraru Stefan, in calitate de judecator la Curtea de Apel Ploiesti, a pretins si primit de la o persoana (denuntator in cauza), foloase materiale, constand in contravaloarea materialelor de constructie si manopera unor lucrari efectuate la doua imobile detinute de magistrat si familia acestuia in municipiul Ploiesti, precum si contravaloarea unei racle edificate in incinta unui cimitir din municipiul Ploiesti, toate in valoare de 231.443 lei.

In schimbul acestor foloase, inculpatul a promis denuntatorului ca isi va exercita influenta pe langa judecatorii din cadrul Tribunalului Prahova care aveau spre solutionare o cauza penala in care denuntatorul avea calitatea de inculpat, in scopul adoptarii unei solutii favorabile acestuia din urma.

In cauza, a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatului Fieraru Stefan, pana la concurenta sumei de 231.443 lei.

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger