AcasăOldFost director in Ministerul Economiei, trimis in judecata de DNA pentru luare...

Fost director in Ministerul Economiei, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita

Procurorii anticoruptie oradeni au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a fostului director general al Directiei Generale Politici Industriale si Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Gabriel Rasvan Toader. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Fostul sef din cadrul Ministerului Economiei este acuzat de luare de mita. In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei, in stare de arest preventiv, si Stelian Vladut Tulcan, reeprezentant al unei societati comerciale, acuzat de dare de mita, precum si Carla Argentina Postolache, cercetata, precizeaza procurorii DNA Oradea, pentru complicitate la luare de mita.

Din rechizitoriul intocmit de DNA in acest caz, rezulta faptul ca, „in perioada decembrie 2011 – mai 2012, in baza unei intelegeri anterioare, inculpatul Toader Gabriel Rasvan, prin intermediul inculpatei Postolache Argentina-Carla, a pretins, in cursul lunii mai 2012, achitarea de catre inculpatul Tulcan Stelian Vladut a contravalorii unei cantitati de 48 mc de beton, in valoare totala de 14.461,36 lei”.

Procurorii precizeaza ca intreaga cantitate de beton pretinsa ar fi fost achitata in intregime de catre Tulcan, prin intermediul firmei pe care barbatul o reprezenta, fiind apoi utilizata, sustin reprezentantii DNA, de fostul director la construirea unui imobil, in zona localitatii timisene Ghiroda.

Totodata, in acelasi comunicat, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Oradea precizeaza ca s-a dispus instituirea masurii sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si/sau imobile apartinand lui Toader, pana la concurenta sumei de 14.461,36 lei, in vederea confiscarii speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti cu propunere de mentinere a masurilor preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger