AcasăOldFost director de la Directia Finantelor Publice Satu Mare, trimis in judecata...

Fost director de la Directia Finantelor Publice Satu Mare, trimis in judecata de DNA

Procurorii anticoruptie oradeni au decis trimterea in judecata a fostului director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Satu Mare, precum si a altor doua persoane cercetate in acelasi dosar, care a fost trimis Tribunalului Satu Mare, spre judecare.

Toti cei trei au fost actionati in judecata in stare de libertate, mentioneaza procurorii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Oradea, care precizeaza totodata ca fostul director executiv al DGFP Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, este acuzat de doua fapte de luare de mita, in timp ce o alta persoana cercetata in dosar, Daniel Becski, fost inspector principal în cadrul Serviciului de Inspectie Persoane Juridice din cadrul aceleiasi institutii, a fost trimis in judecata pentru luare de mita in forma continuata. De asemenea, in fata instantei va fi trimis si Mihai Crisan, administrator al unei firme, la data faptelor consemnate in dosar, pe care DNA il acuza de dare de mita in forma continuata.

Conform rechizitoriului, procurorii sustin ca, in 2013, administratorul i-ar fi dat fostului director executiv al institutiei amintite mai multe produse alimentare, precum si o suma de 4.000 de euro. Ulterior, Ardelean este acuzat ca „a dispus unei echipe de control, desemnata sa efectueze o inspectie fiscala generala la firma inculpatului Crisan Mihai, sa nu constate nereguli cu privire la activitatea comerciala ilicita a societatii mentionate”, cu mentiunea ca din echipa de control respectiva a facut parte si Becksi. Mai mult, Crisan este acuzat ca i-ar fi dat acesutia din urma, in mai multe randuri, diverse foloase materiale.

Citeste si: Fost director al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Satu Mare, trimis in judecata de DNA

133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger