AcasăOldFlorin Anghel si Andreea Cosma, fiica sefului suspendat al CJ Prahova, urmariti...

Florin Anghel si Andreea Cosma, fiica sefului suspendat al CJ Prahova, urmariti penal

Florin Anghel

Fostul deputat democrat liberal Florin Anghel este urmarit penal. Mai mult, dupa Mircea Cosma presedintele suspendat al Consiliului Judetean Prahova si fiul sau, deputatul Vlad Cosma, de aceasta data si fiica celui dintai, Andreea, a ajuns in vizorul DNA. Ambii sunt suspecti in „dosarul Ciuperceasca”, asemeni consilierului judetean Danut Cornea.

Florin Anghel

La o zi dupa ce a fost audiata de catre procurorii anticoruptie ploiesteni, s-a aflat ca DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale pe numele Andreei Cosma, notar public de meserie. Aceasta este suspectata de procurori intr-o cauza in care si alte trei persoane au ajuns in atentia DNA, printre ele si fostul deputat Florin Anghel, fost sef al Consiliului Judetean Prahova, in privinta vanzarii unor loturi din Cazarma „Ciuperceasca”.

Mai precis, din cate mentioneaza DNA, vineri, intr-un comunicat, procurorii ploiesteni o suspecteaza pe Andreea Cosma de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in timp ce Florin Anghel, sef al CJ Prahova, la data faptelor, si audiat la randul sau, joi, la DNA Ploiesti, este suspectat de instigare la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. In aceeasi cauza este vizat si Danut Marcel Cornea, la data faptelor presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A, imputernicit cu atributii de director general, suspectat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

Din ordonanta intocmita de prourori in acest caz rezulta, printre altele, faptul ca aceasta „”Cazarma 1375 Ciuperceasca” situata in judetul Prahova era, la data faptelor, parte a S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A., agent economic cu capital integral de stat avand ca unic actionar Consiliul Judetean Prahova”, si ca „in anul 2007 acesta avea, conform masuratorilor cadastrale, o suprafata totala de 402.412 mp, din care 388.245,47 mp – teren fara constructii-padure si 14.166,53 mp teren cu constructii”. Totodata, procurorii sustin ca in decursul anului 2008, Cornea ar fi instrainat activul ”Ciuperceasca” apartinand S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A., „prin negociere, incalcandu-si atributiile ce-i reveneau in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie, in sensul ca a semnat un numar de 9 contracte de vanzare-cumparare, prin care a instrainat loturi din ”Ciuperceasca”, fara ca bunurile vandute sa fi fost evaluate, fara desfasurarea unei licitatii publice, fara a fi imputernicit de Adunarea Generala a Actionarilor mandatata special de Consiliul Judetean, fara viza de control financiar preventiv propriu”.

Procurorii mai sustin, printre altele, ca „pentru comiterea infractiunii inculpatii Anghel Florin Serghei si Cornea Danut Marcel au fost ajutati de suspecta Cosma Andreea, notar public, care a acceptat sa autentifice contractele de vanzare cumparare prin care S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A., a instrainat mai multe imobile ce faceau parte din activul ”Ciuperceasca”, fara respectarea dispozitiilor legale in vigoare privind achizitiile publice si fara a se tine seama nici macar de valorile minimale ce trebuiau a fi avute in vedere potrivit studiului de evaluare ”Valori de piata-etalon minim informativ” practicat de Camera Notarilor Publici Prahova la data incheierii contractelor de vanzare-cumparare, respectiv la nivelul anului 2008”.

Totodata, procurorii sustin ca „prejudiciul total produs in dauna S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A este de cu suma totala de 18.694.990,34 lei (in care este inclus prejudiciul cauzat prin vanzarea activului ”Ciuperceasca”)”.

640 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger