Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Eveniment » Fetele din echipa olimpica de matematica au venit cu patru medalii de la Europene!

Fetele din echipa olimpica de matematica au venit cu patru medalii de la Europene!

Autor:

Matematica poate da mari batai de cap unora, insa exista, din fericire, si exceptii. Exceptii de aur, in componenta delegatiei olimpicelor Romaniei, participante la Europenele de Matematica de la Minsk, incheiate in prima zi a saptamanii in curs.

 

Matematica 350x233 Fetele din echipa olimpica de matematica au venit cu patru medalii de la Europene!Rezultatele fetelor sunt demne de lauda: liceenele au adus in tara, la primele ore ale zilei de marti, medaliile care l-au adus un meritat loc trei in clasamentul pe medalii, la finele competitiei desfasurate in intervalul 14-20 aprilie, in Belarus. Asadar, Romania a incheiat concursul pe locul 3, din 30 de tari participante.

Asadar, cea de-a patra editie a Olimpiadei Europene de Matematica pentru Fete a fost cu noroc pentru cele eleve romance, care au plecat la Minsk insotite de profesorii coordonatori Csapo Hajnalka si Mihai Baluna, obtinand doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz.

Reusitele la acest concurs international apartin Simonei Diaconu, eleva in ultimul an la Liceul de Informatica din Capitala, colegei sale, Ioana Teodorescu, din clasa a X-a, care au cucerit medalii de aur, dar si Marinei Romina Ivan. Adolescenta invata in clasa a XII-a la aceeasi unitate scolara si s-a intors de la Minsk cu o medalie de argint. Nu in ultimul rand, Raluca Cobzaru, eleva in clasa a XI-a, la Informatica, in Bucuresti, a venit acasa de la competitia europeana cu o medalie de bronz.

sursa foto: cs.ubbcluj.roComenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-09-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!