AcasăOldExplozie in centrul Istanbulului: cel putin doi morti si mai multi raniti

Explozie in centrul Istanbulului: cel putin doi morti si mai multi raniti

Un nou episod sangeros in Turcia. La cateva zile de la drama care a lovit Ankara, explozia unei masini-capcana ucigand 37 de oameni si ranind alti peste 120, o deflagratie s-a produs in urma cu scurt timp in Istanbul, oras ales drept destinatie de vacanta de un numar mare de turisti din Europa, dar nu numai.

UPDATE: Un nou bilant al deflagratiei din prima parte a zilei de sambata indica faptul ca au fost cinci decese si 36 de persoane ranite.

UPDATE: Atacul s-a produs intr-o zona aglomerata, in fata unei cladiri in care se afla un birou al unui oficial local.

Printre raniti se numara si cetateni straini, 12 din cate mentioneaza hurriyetdailynews.com, starea a sapte dintre victime fiind grava, medicii facand eforturi pentru a-i ajuta sa treaca peste acest aceasta experienta traumatizanta.

Explozia s-a produs intr-o zona comerciala din centrul Istanbulului, mai precis in apropierea unui mall aflat in proximitatea celebrei piete Taksim, aflate in partea europeana a metropolei. Din primele informatii, incidentul s-ar fi soldat cu moartea a doua persoane si ranirea altor cel putin sapte, anunta CCN Turcia, aceeasi sursa mentionand ca in urma deflagratiei- considerat ar fi un atac sinucigas- ar fi pierit si unul dintre atacatorii care ar fi pus la cale tot acest scenariu sangeros.

Mai multe masini ale Salvarii, dar si ale Politiei au ajuns in zona. Perimetrul in care s-a produs bubuitura a fost izolat, victimele primind primele ingrijiri de la personalul ambulantelor. In tot acest timp, oamenii legii au inceput o investigatie menita sa stabileasca exact ce anume a cauzat explozia.

76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger