AcasăOldEmil Dumitrescu, fost consilier prezidential in mandatul lui Iliescu, la Parchet

Emil Dumitrescu, fost consilier prezidential in mandatul lui Iliescu, la Parchet

Parchetul General

Audierile in dosarul Mineriadei continua si joi. Un fost consilier al lui Ion Iliescu, pe vremea cand acesta din urma era sef de stat, in perioada evenimentelor din iunie 1990, a venit, dimineata, la sefiul Ministerului Public.

Parchetul General

UPDATE 10.36 – Dumitrescu a parasit sediul Parchetului, insotit de aparatorul sau legal.

Pana sa plece de la PICCJ, acesta a fost intampinat de un barbat aflat in fata cladirii, care sustine ca e victima a Mineriadei si care i-a adus fostului consilier prezidential o serie de reprosuri. „Imi pare rau ca s-a intamplat lucrul asta. Si cei care au dat ordin, sa raspunda”, a spus acesta, cu referire la victimele evenimentelor din iunie 1990.

 

––––-

La o zi dupa ce Ion Iliescu a fost prezent la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prilej cu care a aflat ca este urmarit penal in dosarul Mineriadei, Emil (cunoscut si drept „Cico”) Dumitrescu a ajuns, insotit de un avocat, la instanta amintita, cu putine minute inainte de ora 10, pentru a discuta cu procurorii, in aceeasi cauza.

Dumitrescu, fost secretar de stat in Ministerul de Interne si de consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale, in 1990, a precizat ca a fost citat pentru a se prezenta la sediul PICCJ.

Tot deunazi, reprezentantii Parchetului General au anuntat continuarea anchetei in dosarul privind evenimentele din 13-15 iunie 1990, dar si schimbarea incadrarii penale in cazul mai multor persoane cercetate, in infractiuni contra umanitatii. Mai exact, din comunicatul PICCJ reiese faptul ca „procurorii militari au dispus schimbarea incadrarii juridice si efectuarea in continuare a urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii contra umanitatii (…) constand in reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii, din dimineata zilei de  13 iunie 1990, soldata cu decesul a patru persoane si ranirea prin impuscare a altor trei, precum si vatamarea corporala si lipsirea de libertate a aprox. 1.000 de persoane in zilele de 14 si 15 iunie 1990, ca urmare a atacului violent declansat de catre muncitori din unele centre industriale si bazine carbonifere din tara”.

158 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger