AcasăOldElevii romani, asi in chimie! Au venit cu sase medalii de la...

Elevii romani, asi in chimie! Au venit cu sase medalii de la olimpiada internationala din Armenia

In conditiile in care pe Internet apar exemple – certificate de inregistrari video – deloc placute din unitatile scolare romanesti, cu diverse conflicte verbale sau chiar fizice ce par sa le capteze atentia scolarilor, mai degraba decat materia pe care o au de studiat la ore, reusitele elevilor olimpici, la concursurile internationale, merita cu atat mai mult laudate.

Munca si talentul liceenilor au facut ca Romania sa se mandreasca, din nou, cu un palmares fantastic la un concurs desfasurat dincolo de granitele tarii. De aceasta data, elevii din lotul olimpic de chimie au obtinut sase medalii la  editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Chimie „Dimitri Mendeleev”, desfasurata in capitala Armeniei, Erevan.

Asadar, elevii romani nu sunt asi doar in informatica, matematica ori stiinte, ci si in chimie. Dovada stau medaliile – doua de aur, trei de argint si una de bronz- obtinute la recent incheiata editie a competitiei desfasurate la Erevan, timp de o saptamana, in intervalul 3-10 mai, si la care au participat 95 de elevi din 15 tari.

Remarcabil este faptul ca unul dintre liceeni, Dumitru Calugaru, elev in ultima clasa e liceu, in Targu Jiu, la „Tudor Valadimirescu”, a reusit sa obtina medalia de aur cu un punctaj absolut. AUr a primit si Andrei Iliescu, elev in clasa a X-a, in Capitala, la Liceul de Informatica.

Importante sunt rezultatele obtinute si de colegii lor din lotul olimpic de chimie:  Paul Haidu-Gerea (elev in clasa a X-a, la Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta), Cristian Robert Raclea (din clasa a XI-a, de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati) si Silvestru-Alexandru Big (care invata in clasa a XII-a la Colegiul National „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului). Toti trei au obtinut, anunta Ministerul Educatiei, intr-un comunicat, argintul la editia din acest an a olimpiadei internationale, in timp ce Tiberiu Alexandru Pana, elev in clasa a XII-a la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti, a revenit in tara cu o medalie de bronz.

Eforturile celor sase medaliati sunt cu atat mai importante, cu cat, din cele mentionate de catre reprezentantii MEC, „competitia presupune parcurgerea a trei probe, timp de 5 ore, dintre care doua probe teoretice si una practica/experimentala, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat”.

sursa foto: jurnalneamt.ro

author avatar
Cristina Stefan
570 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger